13. MAGYAR VÁR TÁBOR POMÁZ 2014.

XIII. MAGYAR VÁR TÁBOR, POMÁZ 2014. július 19- 27. SZATMÁR

2014. július 19-27. Program: népművészetek (néptánc, népzene, népdal tanulás, bemutató, táncház), szabadegyetemi előadások (fenntarthatóság, ősi magyar gyümölcsfajták, talajdoktor, a magyarság, őstörténet, történet, küldetés, néprajzos), gyógynövények (gyűjtés, feldolgozás, krém és kozmetikum készítés) kézműves foglalkozások, sajtkészítés, lovaglás....

Szántai, Gondos Béla, Kovács Gyula, Grandpierre Attila, Hintalan, Balogh Péter, Kökény Attila,....fenntarthatóság, ősi magyar gyümölcsfajták, Tündérkeretek, talajdoktor, gyógynövény, kozmetikumok, és sorolhatnám...


A Pomázi Magyar Vár Alapítvány 13 éves működése egyenlő a magyar hagyományok ápolásával. Az alapítvány rendezvényeinek programkínálata évről-évre gazdagodik és mára össz-népművészeti jellegűvé vált: magába foglalja a népzene, néptánc, tárgyalkotó népművészet legkülönbözőbb műfajait, a bőrművességen, nemezelésen, fafaragáson keresztül a gyöngyfűzésig, a mesetanulásig, a népzene, népdal és néptánc oktatásig.
Így vált a tábor a legszélesebb célközönség igényes érdeklődésének kielégítőjévé: családok, kisiskolás, iskolás, gimnazista, egyetemista gyermek mellett a felnőtt látogatók is színvonalas programokat kapnak a 10 nap alatt.
A programok szervezése során minden korosztály a lehető legteljesebb képet kap a hagyományőrzésről és a fenntartható életmódról.
A táborban zajló szabadegyetem szakmai színvonala az első néhány év után itthon és külföldön is elismerté vált. Ezt az előadások látogatottsága is igazolja. Hagyományos környezet-tudatos (paraszti) életmóddal kapcsolatos tevékenység bemutatása. előadások, foglalkozások, az önellátás, gazdálkodás, energiafelhasználás, növényismeret, fenntarthatóság és sok egyéb napjainkban elengedhetetlenül fontos témakörben mind a részét képezik.

 



Kategória: Fesztivál
Helység: Magyarország, Pest
Helyszín: Pomáz
Cím: Majdán fennsík 1.
Kezdet: péntek, 2014. július 18.
Befejezés: vasárnap, 2014. július 27.
Weboldal: http://www.mv.hu
   

Feladás dátuma: péntek, 2012. július 20. Nézettség: 948
13. MAGYAR VÁR TÁBOR POMÁZ 2014.

Megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal

Válasz írása