Magyarságról, hazáról...

" Ösztövér kútágas, hórihorgas gémmel,Mélyen néz a kútba s benne vizet kémel:Óriás szunyognak képzelné valaki,Mely az öreg földnek vérit most szíja ki. Válunál az ökrök szomjasan delelnek,Bőgölyök hadával háborúra kelnek."

Magyarságról, hazáról... - " Ösztövér kútágas, hórihorgas gémmel,Mélyen néz a kútba s benne vizet kémel:Óriás szunyognak képzelné valaki,Mely az öreg földnek vérit most szíja ki. Válunál az ökrök szomjasan delelnek,Bőgölyök hadával háborúra kelnek."

" Ösztövér kútágas, hórihorgas gémmel,Mélyen néz a kútba s benne vizet kémel:Óriás szunyognak képzelné valaki,Mely az öreg földnek vérit most szíja ki. Válunál az ökrök szomjasan delelnek,Bőgölyök hadával háborúra kelnek." "Billen a gém egy távoli kúton,Húzza a gulyás hogy inni adjon,A tolongó csorda a vályúra vár,S körötte gomolygó por köde száll."( Sándor Gyula) "Napraforgó, te szép virág,sugarát a nap szórja rád.Te vagy neki leghálásabb, mert a napfény leghőbb vágyad. Sárga arcod sosem komoly, ha nap süt rá, csupa mosoly. De ha útján tovább állna,te még vágysz a boldogságra."(Szuhanics Albert)  "Hisz háborgó lelkem itt sokszor megpihent.E végtelen rónán, hol átölel a csend,mely titkon egyedül csak nekem dalol,lángoló pipacsok szirmai alól." (Sándor Gyula )

   


Fotó Infó

Készült: 2009:04:18 16:10:12
Kamera modell: Canon PowerShot SX110 IS
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 2260x1698 (3.7 Mp)
Rekesznyílás: f/4.0
Zársebesség: 1/800

Fotó megjegyzések

Mulicz Karoly
kedd, 2013. január 22. 19:00
Ég a napmelegben kopár szik sarja
Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta...... immár 70 éve,hogy az iskolában tanultam!
Bognár Hajnalka
kedd, 2013. január 22. 19:19
:-) Nekem azért kicsit kevesebb idő telt el azóta, hogy ezt tanultam :-)
Mulicz Karoly
kedd, 2013. január 22. 19:46
Hajajj!Meglátod,milyen gyorsan elmúllik az idő!És rájössz,mennyi megmaradt az eszedben! (nekem legfőképp Arany és Petőfi,Csopoti Páter órái után!)

Üzenet írása