Gilányi Ottó OTi
 

Fotó megjegyzések

Kogeneráció Terenyei Zoltán
vasárnap, 2015. április 12. 23:40
Hú lenyügöző:benzin meg motor,hú apám szavak sincsenek.No ne érts félre,nem savazni akarom a skiccet:itt az alföld peremén,a mai Mo. közepén inkább a geotermikus energiában bízom.Ha tudnál tanácsot adni arra,hogyan hozhatnék fel hővizet itt a tanya közepén ,azt megköszönném.Olyan mélységbe már igen komoly fúrási költségek merülnek fel ,és erre kellene megoldást találni,mert ez sok családnak segítene,és a szabad kifolyásokat régen lefoglalta az állam,vagy kiadta valamelyik havernak ,h építsen rá fűrdőt.
Gilányi Ottó
kedd, 2015. május 5. 06:16
Kedves Zoltán,
Tudod mit mond a Pestinek a székely amikor butát mond: "Ja...".
Ha nem érted mire szolgáll a Garetson-nyomásátalakító és nem tudod, hogyan kell foldgázt és hidrogént eloállítani, akkor tudod hová kell vissza besorakozni? Gyerek kezébe nem való a fegyver!
Ezért nem kapsz olyan tudást amihez még nem nottél fel!
A festett Mária Terézia képhez a koronákkal pedig csak annyi: felmész Kost-várába megnézed, csinálsz jobb fotókat, kozzéteszed és buszke leszek arra, hogy fejlodsz nemcsak sirsz mint a .... .
"Mert egyenes volt a kereszt a koronán" Terenyei Zoltán
vasárnap, 2015. április 12. 23:21
Ottó bátya,ez a Magyar Szent Korona?Ez nekem egy indo-európai koronának tűnik e képről-hol vannak a függők,miért fordított üst alakja van?Vagy a búra-korona mögötti koronát kell nézni?3 korona van a képen?Túl sok a kérdés ,bocsánat,de ez mind felmerűlt bennem.
TZ-Cegléd-Törtel
sorkollektor és gyumolcsaszaló Horányi Ferenc
szerda, 2012. október 3. 20:40
Nagyon ügyes ,tetszik!!!!! az egész. Három éve a Menyem látta valahol és ajánlotta nekem ,hogy készitsek egy ilyen kolektort de nem fogott meg. Most hogy látom az egyszerüségét, lehet hogy neki állok mégis . Üdvözöllek -feró-
csütörtök, 2012. október 4. 19:32
Üdv és ha lehetne erről bővebb információt kapni ,nagyon jólenne !!!! KÖSZÖNÖM!
Gilányi Ottó
csütörtök, 2014. május 1. 15:49
Na íme végre felkerult a majdnem végleges verzió, még egy fejlesztési kuszob maradt a gyumolcsaszalóra, hogy kacsalábon forgóvá és napkovetové tegyem... majd idovel! Az utolsó fotók 29.4.2014 készultek de az aszalvány az még a 2013-as nyáron aszalódott de mivel nem voltam otthon ezért csak most tudtam lefotózni édesanyám aszalványát amit az én általam készített gyumolcsaszalóban sikerkedett!!
vízdesztillátor
kedd, 2013. október 15. 15:27
hallo Otto,
szeretném megtudni, hogy hol lehet ezt a vízdesztillátort megvenni?
Köszi Mária
"Mert egyenes volt a kereszt a koronán" Gilányi Ottó
hétfő, 2013. május 6. 16:13
4.5.2013 Cseh foldon KOST várában voltam aznap a Nagyszala helyett, de lehet nekem ez az út jeloltetett ki mivel ott megakadt a szemem egy festményen ahol egy holgy 4korona(négy darab királyi korona) társaságában van lefestve. A festmény Mária Terézia egészalakos portréja amelyen rajta a magyar korona is, DE EGYENES KERESZTTEL!!!
(Bocsánat a kép minoségéért de egy ilyen régi festményt múzeumlátogatás kozben nehéz egy hatalmas nagyon sotét festményt jól lekapni)
Dr. Gyorgyi féle széleromu makettje Lázár János
csütörtök, 2013. április 18. 17:56
Üdvözlöm!Ez mennyit termel egy jó folyamatos szeles időben?Vagy csak elég a magasság?
Dr. Gyorgyi féle széleromu makettje Gilányi Ottó
csütörtök, 2012. december 6. 14:17
tUDOM HIÁNYZIK ONNAN EGY KÓTA , dearra azt mondtam az esztergályosnak, hogy a leggyakoribb horonyméretet tegye oda.
futés napenergiával kicsit máképpen Gilányi Ottó
csütörtök, 2012. október 4. 11:35
ebbolaz eléggé bonyolult rendszerbol idáig sikerult megvalósítani bizonyos részeket: abszorber, motorok, napérzékelok, forgatásvezérlok, akkutoltésvezérlok, napelemek, hoérzékelok, keringeto szivattyú. Megépítéste vár a: hotárolótartálya ami 3,9 kobméteres térfogattal nem kis fejfájás és huzat a pénztárcában és az állványszerkezet ami inkább idobe kerul amibol nekem nem sok van.
Dr. Gyorgyi féle széleromu makettje Gilányi Ottó
csütörtök, 2012. október 4. 10:38
Idáig ennyit sikerult megvalósítani ebbol a szélgenerátorból kétdarab csapágyház, de sebaj ezzel még csak fél éve foglalkozom sokminden más mellett. A csapágyházak tengelyátméroje 12mm az agy átméroje 30mm agyhossz 30mm. szerintem erre 1méter átméroju rotort nyugodt szívvel és lélekkel rá lehet építeni.
sorkollektor és gyumolcsaszaló Gilányi Ottó
csütörtök, 2012. október 4. 10:23
Ilyen megoldási móddal a sorkollektor éves mukodtetési koltsége két darab ceruzaelem amely a szobatermosztatba kell. Mivel a sorkollektor felfutásának csak akkorvan értelme amikor van elegendo belso hoje, amit az elektronikus termosztat behatárol alulról és ez csak akkor lehet, ha sut a nap. Tehát akkor lessz csak hozzá áram amikor arra szukség van. Igen, gondoltam a nyárra is, amikor ez nem kell, ezért-is van a szobatermosztát ami pedig behatárolja a homérsékletet felulrol.
sorkollektor és gyumolcsaszaló Vandróczki Miklósné Ilona
szerda, 2012. október 3. 18:20
Kedves Otto!
Ez csak gyülmölcsaszaláshoz készült?
Üdvözlettel...
Gilányi Ottó
szerda, 2012. október 3. 20:58
Az igazat megvalva most perpillanat készul és minden nap haladok és teszek fel újabb fotókat. Itt ezen a portálon találtam az ihletet és úgy gondoltam egynek nincsen értelme, ezért ez a mennyiségu anyag 3darab sorkollektor és 2darab gyumolcsaszalóhoz van tervezve.

15 megjegyzés | 1 / 1 oldal