Dios Brigitta-Borbala

Dios Brigitta-Borbala

4 videó
A 17 éves Diós Brigitta Borbála Maros megye egyik ígéretes tehetsége. A diáklány azon kevesek közé tartozik, akik ennyi idősen elmondhatják magukról, hogy megjelent egy lemezük, s nem is akármilyen, népdallemez. A Kertem alját Nyárád vize mosítja című albumból még utánnyomni is kellett.
Mi az, ami vonz a népzenében? A te korosztályodra nem jellemző, hogy foglalkoztatja a népi műfaj.

– Engem a népdalok, azok közül is például egy keserves, sokkal jobban megérintenek, mint a könnyűzeneszámok. Ezeket régen énekelték az emberek egymásnak, érzelmeket fejeztek ki velük. Hogyha valaki szerelmes vagy bánatos volt, egy népdallal ki tudta fejezni az érzelmeit. Egy dal nem csak egy emberhez szól, hanem bárkihez, attól függ, hogy ki milyen állapotban van.
Mit mondanak a tanárok, el lehet helyezkedni népdalénekesként később?

– Igen, de nem itthon, hanem Magyarországon. Romániában esetleg románul lehetne érvényesülni, de nekem magyarul kellene. 11. osztályos vagyok, így van még egy évem eldönteni, hogy mit csinálok a középiskola után. Egyelőre az a vágyam, hogy Budapesten tanuljak tovább. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen van népdalszak, de érdemes lenne kipróbálni más műfajt, például a musicalt.

– Akkor mindenképpen Budapest a cél?

– Igen. Még fel kell zárkóznom a többiekhez, mivel nem első vagy ötödik osztályos koromtól járok a Művészetibe, így van egy kis lemaradásom, de be tudom hozni.

– Mikor láthatunk legközelebb színpadon?

– Maros megyében legutóbb a Napsugár Néptáncegyüttes farsangi műsorában léptem fel, március 15-én meghívtak az Erdély Tévébe. A nagyközönség legközelebb pedig május 6-án Sepsiszentgyörgyön láthat.

Dios Brigitta-Borbala - Megvertek engem azert
Diós Brigitta Borbála Édesanyám rózsafája
Diós Brigitta Borbála Kertem alját Nyárád vize mositja
Diós Brigitta Borbála Maros partján elaludtam

 
   

Dios Brigitta-Borbala - Megvertek engem azert



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2016. január 15. Nézettség: 793