Belle Epoque (Zene)

Belle Epoque (Zene)

18 videó
A Belle Epoque (egyes kiadványokon: La Belle Epoque) egy francia diszkóegyüttes volt. A három énekesnő alkotta trió legnagyobb slágere a Black Is Black című dal volt, amely azóta az eurodisco örökzöldjei közé tartozik. Az együttes 1977 és 1981 között létezett.
Az 1970-es évek második felében világszerte nagy népszerűségnek örvendett a diszkózene. E műfajban különösen sikeresek voltak a női előadók szólóban (Donna Summer, Gloria Gaynor, Amii Stewart, Amanda Lear, Grace Jones, Dee D. Jackson, Tina Charles, Luisa Fernández és mások), duóban (Baccara, Maywood stb.), és különösképpen trióban (Silver Convention, Luv', Arabesque, À La Carte, The Flirts stb.) Utóbbi esetben a munkamegosztás többnyire az volt, hogy egy vezető énekesnő mellé két háttértáncosnőt szerződtettek, akik főleg külsejükkel és táncprodukciójukkal járultak hozzá az adott együttes sikeréhez. E recept alapján szerveződött a Belle Epoque is.

A trió hangja (és egyben legidősebb tagja) Evelyne Lenton (Evy) volt, aki kamaszlányként került a popszakmába még az 1960-as évek elején. Ebben nincs is semmi meglepő, hiszen igazi zenészfamíliáról van szó: édesanyja például a nagypapa által szervezett Felice Verrecchia együttesben énekelt annak idején. Evelyne ötévesen zongoraleckéket vett, majd klasszikus és modern táncot tanult. Később elvégezte a párizsi Nanterre Egyetemet, sőt arra is volt ideje, hogy filmrendezést tanuljon. Mellette édesapja együttesében énekelt. 14 éves korában saját együttest alapított. 1962-től komponált és dalszövegeket írt. Franciaországban, Olaszországban és Angliában lépett fel, ismeretségeket és barátságokat kötött, lemezfelvételi lehetőségekhez is jutott, ám a nagy áttörésre sokáig kellett várnia.

A fordulat 1976-ban következett be, mikor Albert nevű fivére felhívta őt Londonban azzal, hogy készítsenek feldolgozást a Los Bravos Black Is Black című 1966-os örökzöldjéből az éppen divatos diszkózene jegyében. Evelyne megérezte a nagy lehetőséget az ajánlatban: a felvétel elkészült, a dal nagy siker lett a diszkóklubokban, és számos országban a slágerlistákon is előkelő helyeken szerepelt. A sláger élő előadásához két dekoratív énekesnőt is szerződtettek: a 21 éves, amerikai Marcia Briscue-t és a mindössze 20 éves, zöldfoki-szigeteki származású Jusy Fortest.

A Belle Epoque - Vídeo para os 3º anos do Ensino Médio da Escola Estadual Humberto Mendes
Bamalama - Belle Epoque | Full HD |
Belle Epoque - Bamalama (album version)
Belle Epoque - Black Is Black 1977
Belle Epoque - Black Is Black 1977 HQ
Belle Epoque - Black is Black
Belle Epoque - Keeping the Innocent *Official Video*
Belle Epoque - Miss Broadway (1977)
Belle Epoque - Mister-Do-Rigth
Belle Epoque-black is black
Jump Down - Belle Epoque | Full HD |
La Paloma " Le Belle Epoque " Gruppo Claudio Bonelli ....
La belle epoque. Época dorada
Miss broadway - Belle epoque
Music from the Belle Epoque : French songs and Can Can music - Aznavour, Baker, Piaf...
Now - Belle Epoque | Full HD |
Paris 1900 : La Belle Époque, l'Exposition Universelle, l'Art Nouveau
Paris 1900: La Belle Epoque 1900-1914

 
   

A Belle Epoque - Vídeo para os 3º anos do Ensino Médio da Escola Estadual Humberto Mendes



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2015. augusztus 18. Nézettség: 775

Tetszik