Csáki Tibor nótaénekes

Csáki Tibor nótaénekes

30 videó
1968. június 5-én születtem, a csodálatos Hargita alján, Csíkszereda városban. A hetvenes évek elején, a diktatúra (régi rendszer) idején sorsom elűzött szeretett szülőföldemről, ahová csak ritkán térhettem vissza. Barcaság környékén, Brassó mellett, Feketehalom városban végeztem tanulmányaimat, és ott érettségiztem. Feketehalom az a szép kis város, melyben szórványosan, békében élnek még ma is nagyon vegyesen a székely magyarok, szászok, románok. Az összetartásnak és a sok önkéntes tanár munkásságának köszönhetően megőriztük örökségünket, hagyományunkat, kultúránkat. Városunkban, Feketehalomban dalárda, színjátszó kör és hagyományőrző tánccsoport működött korhatár nélkül, melynek aktív énekese, táncos és színjátszó tagja voltam. Itt történt első énekes fellépésem 14 évesen néhai Reiff István tanár úr segítségének köszönhetően. Ez volt pályám kezdő meghatározó lépése. 15 évesen kaptam első hangszerem (Timis tangóharmonikám) nagyszüleimtől, ez indította el zenészi pályámat.
1983-ban kezdtem zenei tanulmányaimat harmonikán, majd zongorán, és mind ezidő alatt alakult első zenekarunk, az „Ámbolygó”. Családunkban nem volt muzsikus, zenész, de számomra a művészi hivatás volt a legvonzóbb, legkihívóbb.
1987-ben a Fogaras városában szervezett országos néptáncversenyen a feketehalmi „Gyöngyvirág” táncegyüttesünk ezüstérmes lett.
1989. március 31-én első profi zenekari élményemként tagja lettem a Brassói Dalszínház „Paradise Esztrád” zenekarának billentyűsként. Fogaras mellett volt az első koncertem.
1990-ben ősszel újra jött egy angyali segítség: Pancea Ioan tanár úr tanári állást (hangszer tanár) ajánlott, melyet nem lehetett visszautasítani. Ez újabb kihívást jelentett számomra 14 éven át, és művészi karrieremet meghatározó szép évek voltak.
2000-ben született egyetlen gyöngyszemű lányom, akire nagyon büszke vagyok. A székelyt sorsa nem hagyja szülőföldjén, így 2002-ben Budapestre költöztünk, és itt élünk honvággyal a szívünkben. Ezzel az érzéssel írtam első saját dalomat „Védőbástya” címmel.
2007-ben Anyukám rátalált a budapesti Dalénekes Iskolára, melyet Nógrádi Tóth István művész úr alapított. Ennek az iskolának tanítványaként indult el igazi művészi pályám, ahol sok lelkes, segítő tanárra találtam, akik ma is neves művészek. Első hangfelvételem a „Csendül a nóta” című lemezen hallható, melyen nótakettőst és cigánydalokat énekelek.
2010-ben Budapesten, a XV. kerületi Csokonai Vitéz Mihály Művelődési Központban Urbán Katalin művésznő által elhunyt férje tiszteletére alapított „Bojtor Imre Népdal és Nótakör” zenei kísérője (zongoristája) lettem. Közreműködnek ugyanitt: Kapi Gábor, Gránát Zsuzsa művészek és a Csokonai Művelődési Központ vezetősége. A jelenleg is lelkesen működő csoport ( új nevén „Bojtor-Urbán Dalkör”) korrepetitora, vezetője vagyok.
2011-ben a Szegeden rendezett IV. Dankó Pista Nótaverseny 3. helyezett énekese voltam.
2012-ben a Nóta TV által szervezett első országos Nótasztár verseny döntőse lettem, és megjelent első önálló nótás lemezem „Hargitai fecskemadár” címmel.
2013-ban a Nótaolimpián a „Volt egy prímás” című dal, amely Farkas Erzsébet szövegíróval közös szerzeményünk, Budai Beatrix nagyszerű előadásában II. helyezést ért el.
2014. áprilisában megjelent második önálló táncdalos lemezem, „Buona sera signorina” címmel, majd ugyanezen év decemberében harmadik saját zenei lemezem is kiadásra került, „Dalolj csak jó harmonikám” címmel.

Az Ikrek csillagjegy sokoldalúsága jellemez, mivel énekesként több zenei műfajt (nóta, táncdal, cigánydal) képviselek, zenészként pedig szintetizátoron és tangóharmonikán játszom. Jelenleg énekes előadóművészként lépek fel különböző színpadokon, valamint kísérő és szórakoztató zenészként tevékenykedek dalkörökben, zenedélutánokon, nótás klubokban, nóta táborokban és a nyári Nótás Sétahajókon. Televíziós fellépéseim leginkább a Nóta (Sláger) és Muzsika TV-ben láthatóak, de felléptem az RTL Klub műsorában, a Duna TV-ben, Budapest TV-ben és a Hatos csatornán is. Oldalamon találnak képeket, élő felvételeket, videó klipeket, kiadott lemezeimből részleteket és meglepetéseket.

Jó szórakozást kívánok!

Maradok tisztelettel! Csáki Tibor

Csáki Tibor -- A cigányok sej, haj, úgy élnek, Cigánybálban sok a roma
Csáki Tibor -- Alacsony ház, füstös kémény, Sűrűn szakad az eső
Csáki Tibor -- Eladom a lovamat
Csáki Tibor -- Fejik a fekete kecskét, Fáj a szívem, Fáj a gyomrom, fáj
Csáki Tibor -- Hajlik a rózsafa
Csáki Tibor -- Ha kimegyek a doberdói...
Csáki Tibor -- Hej rigó, rigó
Csáki Tibor -- Ne szidjatok soha engem
Csáki Tibor -- Nótasztár Döntő
Csáki Tibor -- Nótasztár Elődöntő
Csáki Tibor -- Nótasztár Középdöntő
Csáki Tibor -- Piros de piros
Csáki Tibor -- Százados úr, sej, haj...
Csáki Tibor -- Úgy szeretem a rányimat, Fényes a cipőm
Csáki Tibor -- Védőbástya (Hargitai fenyves erdők)
Csáki Tibor- Az én •♥•*Rózsám nem szeret
Csáki Tibor - Cigánydalok
Csáki Tibor- Jaj, de nagyon régen volt, de soká lesz...
Csáki Tibor - Nem csak a húszéveseké a világ
Csáki Tibor - Védőbástya -Hargitai fenyves erdők.-
Csáki Tibor / Nem csak a húszéveseké a világ
Csáki Tibor: Cigánysoron nem merek eljárni
Csáki Tibor: Imakönyvem
Csáki Tibor: Kidzsaltak a cigányok, Megdöglött a bíró lova
Csáki Tibor: Mikor mentem Szovátára, Cigány, cigány
Csáki Tibor: Piros lett a pipacs virága, Cigány, cigány
Csáki Tibor és S. Nagy Zsuzsi -- Te rongyos élet
HARGITAI FENYVES ERDŐK CSÁKI TIBOR MIHI 2016
Kovács Böske - Csáki Tibor Cigánykettős Pest Szent Lőrinc 20090422 Sport Kastély
S.Nagy Zsuzsi - Csáki Tibor: Csalfa kettős

 
   

Csáki Tibor -- A cigányok sej, haj, úgy élnek, Cigánybálban sok a roma



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2015. augusztus 16. Nézettség: 1,447

Tetszik