Don Cornell

Don Cornell

19 videó
Don Cornell (1919,április 21-én -2004, február 23-án) volt amerikai énekes prominens elsősorban a 1940-es és 1950-es években megjegyezte, az ő kerek, de robusztus bariton hangja.
Don Cornell az egyik leghosszabb és utolsó aktív énekes a big band korszak. Még felléptek a kezdetektől a 21. század, ő egy fiatalabb kortársa Frank Sinatra és Perry Como, és az egyik utolsó ének csillagok a 1950-es pre-rock-korszak, aki megtartotta az aktív pályafutását, a 50 éves és a számolás.

Született Luigi Francisco Valaro, amikor belépett a zeneiparban, mint egy tinédzser, csatlakozva a zenekar trombita legenda Red Nichols, mint gitáros. Ez volt 18 éves korában azonban, hogy Cornell alakult ki, mint egy énekes és egy csillag, tagjaként Sammy Kaye bandája, a swing és tjbl Sammy Kaye. 1949-ben, a Cornell ütött ki a saját, mint egy szóló énekes, miután a vezető a Sinatra-re a big band formátumban. A kezdet, "Ez nem igazságos," ő szerzett egy tucat arany rekordot díjat között 1950 és 1962 egyéb ütések tartalmazzák "tied vagyok", "én Walk Alone," és a "Hold My Hand". Cornell volt rendszeres vendége az egész 1950-es és 1960-as években a televíziós show házigazdája Arthur Godfrey, Jackie Gleason, és Perry Como (régi barátja Cornell). A sors iróniája, a késő '50 -es években, ez volt a rock & roll szorgalmazták sokkal fiatalabb énekesek - köztük egy pár Bronx születésű olaszok elemzi Dion DiMucci és Bobby Darin - amelyek nyomán fokozatosan véget Cornell állítását a toplisták élén landolt . Ő maradt alkalmi vendég a talk-show a 1970-es és azon túl, és azt is figyelembe néhány színészi szerepeket a filmekben és televíziós sorozatban, köztük BL Stryker és Miami Vice.

1993-ban bekerült a Big Band Hall of Fame és a közepén az évtized kapott egy csillagot a hollywoodi Walk of Fame, de soha visszavonult. Cornell, továbbra sem teljesíti a jobb klubok Las Vegas és Lake Tahoe, és gyakran vendég művész regionális szimfonikus zenekarok.

Cornell és felesége Iris is gondoskodott róla, hogy a klasszikus szólófelvételei vannak print azoknak, akik szeretik őket, felszabadító két CD szett, Something to Remember Me By, valamint egy második, dalok és Olaszországról, című Olaszországból szeretettel. Ehhez hogy már létre saját egyéni impresszum, Iris / MCA Records, amelynek a forrása a újrakiadások levonni a MCA tulajdonú Korall és Dot Records katalógusok. 1993-ban, ő is vág egy új album anyaga című Don Cornell most.

Cornell telepedett le Florica, és továbbra is ellátta az egész 1990-es és az új évezred. Hangja továbbra is rendkívül következetes annak ellenére, hogy az évek előrehaladtával. Február 23-án, 2004, a 84 éves korában, elhunyt Cornell harc után a tüdőtágulás és a cukorbetegség.

1949 HITS ARCHIVE: Baby It's Cold Outside - Sammy Kaye (Don Cornell & Laura Leslie, vocal)
1950 HITS ARCHIVE: It Isn't Fair - Sammy Kaye & Don Cornell
1952 HITS ARCHIVE: I'll Walk Alone - Don Cornell
1952 HITS ARCHIVE: I'm Yours - Don Cornell
1954 HITS ARCHIVE: Hold My Hand - Don Cornell (from "Susan Slept Here")
1955 HITS ARCHIVE: Most Of All - Don Cornell
1955 HITS ARCHIVE: The Bible Tells Me So - Don Cornell
DON CORNELL - " I"
Don Cornell -- If I Had You
Don Cornell - Hold My Hand
Don Cornell - Just Say I Love Her (1959)
Don Cornell - Love Is a Many-Splendored Thing (1955)
Don Cornell - Mama Guitar
Don Cornell - See-Saw (1956)
Don Cornell - play some music for broken hearts.
Don Cornell Hold My Hand
I'm Yours - Don Cornell (1952)
It Isn't Fair..Don Cornell with Norman Leyden and His Orch.
Serenade of the Bells (Don Cornell)

 
   

1949 HITS ARCHIVE: Baby It's Cold Outside - Sammy Kaye (Don Cornell & Laura Leslie, vocal)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. március 26. Nézettség: 357

Tetszik