Souad Massi

Souad Massi

23 videó
Souad Massi vezető fény a fiatalok körében algériai művészek. Énekel az arab nyelv, édes és tiszta hangon. Dalai a folk rock ritmusok (amellett, ő gyakran, mint Joan Baez vagy Tracy Chapman). Az ő aktivizmus, népszerűsége és bátorságot hozta előtérbe. Souad Massi, 28, alapvetően szabad és nagylelkű. Van egy arany hangja, és a csillogó tehetség. Ő létrehoz egy finom, harmonikus algériai folk rock aktivista és érzékeny dalszövegeket. Souad családból származik előadóművészek. Született Alger augusztus 23-án, 1972-ben bátyja zeneszerző, öccse nem new jack zene és a húga egy dancer..as neki, ő mindig is tudta volna lenni énekes. Tanult arab-andalúziai klasszikus zene, zeneelmélet és az egyetemes klasszikus zenét. Amikor 17 éves volt, ő pedig rengeteg szakaszaiban vele csak gitárral. De ugyanakkor, ő volt a flamenco zenekar "Les Trianas d'Alger". Ez egy igazi flop. A vereség után elment a darab, és úgy döntött, hogy feladja. Szerencsére az öccse beledugták folyik. Vele zenekar "Atakor" Souad Massi keresztül utazott Algériába. A rockzene (közel hard rock zene) visszhangzott az egész országban. De a dolgok egyre nehezebb Souad. További sok politikai nyomás, a kabinet a területrendezést dolgozott (Souad van egy mérnök diplomát) úgy döntött, hogy utasítsa el neki. Aztán volt egy nehéz időszak, pénzügyileg, lelkileg. És míg a fiatal énekes éppen fel akarta adni, ő felajánlotta, hogy csatlakozzon a "Femmes d'Algérie / Hölgyek Algéria" Fesztivál. Ez a műsor által kezdeményezett Allalou (egykori rádiós és televíziós riporter), és a "Bled-Connection" egyesület létrehozott Párizsban, a Cabaret Sauvage.
Január 10-én, 1999, Souad érkezett Franciaországba. Nagy volt a hangulat a Cabaret Sauvage, ahol mindezen algériai zenei nők összejöttek. Ne törődj a kor vagy a regionális gyökerei voltak, mind Egyesült mindennapi harcolni a szabadságért. A show összekeverik az ünnep (ez volt Ramadan), és a csatát fundamentalisták. Paris közönség látta Souad Massi. Ők voltak meglepett a teljesítménye, és mélyen megindította a hangja, valamint a vele fantasztikus képességét, hogy adja át érzéseit túl a nyelvi korlátok. Ezt követően koncertet, Souad Massi szerződést kötött a lemezkiadó Island-Mercury. Annak érdekében, hogy Souad zenei és költői világot, Bob Coke (aki korábban már dolgozott együtt Ben Harper) kérte, hogy elvégezze a alkotásaikkal. Megőrzése mind Souad energia- és érzelem, Bob Coke döntött, hogy egy igazi élő albumot. Így most sikerült megragad a felvételt az utolsó dal "Matebkiche", amelyet aztán tartani feldolgozatlan. Elektromos és akusztikus hangszereket ügyesen mért ki. És összesen tettek egy igazi box, ahol az erős dallamok és még inkább a Souad tiszta és mozgó hangja nyithat ki. Zenéje légkörben ingott között a rock és a népzene, összekeverünk, elektromos és flamenco gitárok, arab lant, akkumulátor, gumbri (szaharai bőgő), karkabous (szaharai fém kasztanyetta) .. Minden dal volt, különösen, és emlékeztetett bennünket Joan Baez "és Tracy Chapman lázadó és dallamos világa. Eléréséhez minden törekvés volt, egy csodálatos album, ahol sok különböző zenei stílusok (folk, chaâbi, rock) közelebb jött. Ráadásul ez tükröződik neki az összes tehetségét és lehetőséget adott, hogy az utazási dalai átfogó módon. Souad használt az utolsó simításokat a dalait, amikor ő volt a turnén. Valóban, miközben ő felvétel albumát, ő volt az egyik koncerten a másik után. Ő nőtt előadások, különösen híres nyitó Kiállítások: Orchestre National de Barbès, Thierry Titi Robin, Geoffrey Oreyma ... és mindenekelőtt Idir. Sőt a legújabb felajánlotta neki a lehetőséget, hogy megnyissa a koncert az Olympia december 13-án, 1999 (kevesebb, mint egy évvel azután, hogy megérkezett Franciaországban). Ő is ellátó Saez "tour néhány hónapig. Így tudta teljesíteni az új rock-közönség, aki azonnal elcsábította a fiatal aktivista énekes.
De bár ő most Párizsban él, ő nem felejti el hazájában. Algéria mindig a szívében úgy zeneileg, mind az élet. És ő hordozza a harc még a Földközi-tengeren. Még ha a családja még mindig ott van ő is akarja kihasználni a véleménynyilvánítás szabadsága ő kapott Európában mondani hangosan, amit ő már énekelt sok éven át. Elmagyarázza a pontosság és a tudat, hogy mi történik az algériai mindennapi és tart a felmondó az elnyomók, anélkül, hogy nagyképű, sem aktivista. "Csendben maradni azt jelentené, hogy a terroristák nyert, és hogy minden értelmiségi megölték, meghalt a semmiért." És ő azt mondja, hogy a hang a bizonyítékokat, mintha megszoktam!

Marc Lavoine & Souad Massi - Paris
SOUAD MASSI - Houria (clip officiel)
Souad MASSI Live Acoustic 2007.avi
Souad Massi & Eric Fernandez - Festival Arabesques 2013
Souad Massi - Bel El Madhi
Souad Massi - Ghair Inta - سعاد ماسي - غير إنتا
Souad Massi - Ghir Enta (سعاد ماسي - غير انت )
Souad Massi - Hakda Wela Ktar (live)
Souad Massi - Khalouni (Let me)
Souad Massi - Le bien et le mal
Souad Massi - Matebkich (live)
Souad Massi - Nekreh el kelb
Souad Massi - Rani Rayha
Souad Massi - Raoui (Algeria)
Souad Massi - Ya Kalbi -LIVE- سعاد ماسي - يا قلبي
Souad Massi - Yemma (live)
Souad Massi. Ya Kalbi (Deb)
Souad Massi Le bien et le mal .flv
Souad Massi | Raoui
Souad massi - Ahlam ( New 2015 )
Souad massi ya 9albi
Soula 3 With Soad Massi - Shahar Taha - Shama Hamdan Part1
une chanson MAGNIFIQUE "طليت على البئر''

 
   

Marc Lavoine & Souad Massi - Paris



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2015. február 17. Nézettség: 336

Tetszik