Jive tánc

Jive tánc

2 videó
A jive egy 4/4-es ütemű szalontánc, ami az Egyesült Államokban élő afrikai-amerikaiaktól ered a 30-as évekből. 'Jive'-ként először Cab Calloway mutatta be a nagyközönségnek 1934-ben. Ez egy élénk és felszabadult verziója a jitterbug-nak, ami a szving egyik formája. Glenn Miller 1938-ban mutatta be saját jive táncát a "Doin' the Jive" című zenére.

A jive egy az öt nemzetközi latin tánc közül.

A 30-as és 40-es években a szvinget játszó jazz zenészek szóhasználatában a "jive" egy gördülékenységet, vagy ostoba beszédet jelentő kifejezés volt. A szó a giouba szóból származik, ami az afrikai juba tánc tradicionális megnevezése.

Amerikai katonák hozták a lindy hop/jitterbug táncot Európába 1942-ben, ami hamar elnyerte a fiatalok tetszését. Az USA-ban a szving kifejezést használták leginkább erre a táncra. Az angliai variációkban a technikája olyan táncok kialakulásához vezetett, mint a boogie-woogie és a swing boogie, amikre fokozatosan a "jive" kifejezést kezdték használni.

A háború után a boogie lett a domináns populáris zenei műfaj, viszont sokan vulgáris táncnak titulálták. Alex Moore, a híres szalontáncos guru azt állította, hogy sosem látott ennél csúnyábbat. Angol oktatók fejlesztették ki az elegáns és élénk szalontánc jive-ot, némileg lassabb zenére. 1968-ban adoptálták az ötödik latin táncként a nemzetközi versenyekbe, és mai modern formája a 90-es években született meg.
Versenyeken általában 176 ütem/perc gyorsasággal táncolják, de bizonyos esetekben ez 128 és 160 közötti bpm-re korlátozódik. Sok alaplépése hasonlít az east coast swing-hez, a fő különbség a sasszék kiélezett ritmusában van.

El Condor Pasa
Take Me Home Country Roads (Jive)

 
   

El Condor Pasa



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2015. január 26. Nézettség: 450

Tetszik