Bozsó József

Bozsó József

9 videó
Bozsó József (Szolnok, 1966. június 21. –) magyar színész, rendező, koreográfus, tanár, kulturális menedzser.Gyermekkorát Szolnokon töltötte. Itt járt zeneiskolába, majd az OSZK gitár szakára, ahol 1984-ben zenész működési engedélyt szerzett. Szolnokon végezte a Tiszaparti Gimnázium zenés szakát. Táncolt a Tisza táncegyüttesben. Tizennyolc éves korában került Budapestre. Előbb táncos, majd koreográfus lett. Koreografált a győri, a székesfehérvári, a békéscsabai, a soproni, a tatabányai színházban éppúgy, mint a Vidám Színpadon vagy az MTV zenés műsoraiban (1984–1986). Ma is aktív koreográfus.

A Színművészeti Főiskola operett-musical szakára 1986-ban vették fel. Már ebben az évben leszerződtette az Fővárosi Operett Színház, ahol 15 évadot töltött. (1986–2001) Vendégként közreműködött többek között a Madách Színház Macskák c. előadásában, Győrben, Békéscsabán, Szegeden, Miskolcon, Sopronban és Szolnokon is. Három nyári évadon át (1989–1992) szerepelt Salzburgban, a nyári ünnepi játékokon.

Öt évig (1989–1994) tanított a Színművészeti Főiskolán. Főleg mozgás és zenészmesterség órákat tartott. Egy évig az Állami Balettintézet növendékeinek oktatott színészmesterséget. (1993) Külföldi elfoglaltságai miatt abba kellett hagynia a tanítást. Többször fellépett Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben és Európa országaiban. Vendégszerepelt még Mexikóban és Kínában is. Tizenkilenc év alatt több mint 100 külföldi turnén vett részt.

2001. augusztus 1. óta „szabadúszó”. Tagja az József Attila Színház társulatának. Színésze, rendezője, Kulturális Menedzsere a Turay Ida Színháznak. Szerződés köti a belgiumi Vlams Musiek Theater-hez, mint színészt és rendezőt.

2002 júniusában Kulturális Menedzseri diplomát szerzett az ELTE Bölcsésztudományi Karán, Budapesten.

Bozsó József - Egy Johny vagyok
Csákányi Eszter - Bozsó József: Seress Rezső - Jaj de csudajó dolog a szerelem
Teremi Trixi - Bozsó József: Csiribiri kék dolmány
Teremi Trixi - Bozsó József: Délibábos Hortobágyon
Teremi Trixi - Bozsó József: Honvédbanda szól a
Teremi Trixi - Bozsó József: Huszka Jenő - Mária főhadnagy - A bugaci határon
Teremi Trixi és Bozsó József- A Muzsika hangja
Teremi Trixi és Bozsó József - Induljunk van egy hely
Teremi Trixi és Bozsó József- Oliver!

 
   

Bozsó József - Egy Johny vagyok



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. január 15. Nézettség: 371

Tetszik