Harvie Krumpet

Harvie Krumpet

0 videó - 2003
Feliratos, családi gyurmafilm, 23 perc

"Képzeljétek , az történt velem a napokban , hogy egy filmes oldalon egy recenziót olvasva , megnéztem Adam Elliot egész estés animációs filmjét a Mary és Max -ot . Igy szereztem tudomást róla , hogy nem csak Czako Ferenc csinál gyurmafilmeket , hanem Ausztráliában is készülnek ilyenek , igaz nem igy hivják , hanem "clayography"-nak . Ezen fellelkesülve utánajártam ki is ő (Elliot) valójában , és igy találtam többek között ezt a filmecskét. Nem mellesleg ez a film nyerte a 2004. évi animációs rövidfilm kategória Oscar diját , és még vagy 20 egyéb dijat a világ minden fesztiváljáról.

A film egyébbként a családi ihletésű trilógia [ ‎Uncle (1996) - ‎Cousin (1998) - ‎Brother (1999)] mintegy lezárása . Itt sem tagadja meg önmagát , az önéletrajzi elemek itt is tetten érhetők.

Egy Tourette-szindrómás , lengyel származású , ausztráliai bevándorló mindennapjairól szól a tőle (Elliot) megszokott szerethető stilusban.
Ebben az évben (2015) elkészült az új rövidfilmjével , már több fesztiválon bemutatták , össze is szedett egy csomó jelölést . Ernie Biscuit a cime .
Remélhetőleg mi is hamarossan láthatjuk .

martynX"


Rendező(k):
Adam Elliot
Színészek:
Geoffrey Rush
Kamahl
John Flaus
Julie Forsyth


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. augusztus 20. Nézettség: 529

Tetszik