Gandahar (1988)

Gandahar (1988)

0 videó - 1988
A Gandahar (angol cím: Light Years) egy 1988-as francia sci-fi/fantasy rajzfilm.
Az eredeti verziót René Laloux rendezte. A forgatókönyv Jean-Pierre Andrevon, Les Hommes-machines contre Gandahar (A gépemberek Gandahar ellen) c. regénye alapján készült.
Az angol nyelvű változat producere Harvey Weinstein volt, a fordítást pedig az elismert sci-fi író, Isaac Asimov ellenőrizte.
Az angol cím nem az eredeti címből jött, hanem a film eredeti szlogenjének fordítása (Les Années lumière - The Light Years - A fényes évek), mint ahogy a francia poszteren is látható.

ISAAC ASIMOV története alapján készült francia animációs mondanivalós film!

Egy Avatár szerű bolygón Gandaharon játszódik, ahol mindenki boldog és spirituális volt, de jött a diktatúrában és egy Metamorfózis nevű multidimenzionális lényben és időutazásos börtönkonverzionálásban hívő fémrobot gonosz közös tudatú hadsereg csúcsszuperfejledt technológiákkal, hogy leigázzák a világot. Ellenállni nem tud senki, mindenkt kinyírnak, illetve lefagyasztják és a jövőbe küldve átranszformálnak mindenkit, hogy a jelenbe visszatérve ő is robot legyen. Időközben kiderül, hogy anno még genetikai kísérleteket végeztek a sok népen, attól lett ilyen torz néhány. A Metamorfózis lény főhősünknek azt mondja, hogy az invázió a jövőből érkezik, ezért nem tudják megoldani a jelenben.. talán csak a múltban, hisz mit is tudsz Te a tér időről Isaac Asimov szerint.... ;)))

Isaac Asimov első 1 perces kis bevezető része a tér-időről a francia verzióból maradt ki (ezért előzetesnek raktam be!), az angol verzióból pedig a szexes jelenetet vették ki. Az angol verziónak a kép minősége szar, a franciának jó a képe, de magyar feliratot csak a francia verzióra találtam. Valaki összevághatná már végre rendesen, a jó képet a kivágott jelenettel és magyar felirattal, mert nekem nem sikerült sajna, ezért van így szana széjjel, ezért mind2 verziót érdemes megnézni mert a szöveg is eltér sokszor pedig hihetetlen durva mondanivalós film, avatárt ötletét és sok egyebet is innen lophattak!!!!!!! :((


Rendező(k):
René Laloux
Színészek:
Glenn Close
Christopher Plummer
Pierre-Marie Escourrou


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2012. június 6. Nézettség: 1,982

Tetszik