Millenium trilógia I. II. III.

Millenium trilógia I. II. III.

0 videó - 2009
színes, magyarul beszélő, svéd-dán-német thriller, (A három rész 413 perc)

Stieg Larsson világsikerű trilógiájából készült három film címe minden moziszerető számára imerősen cseng. A bestseller könyvek történetvezetését hűen követő svéd és dán koprodukcióban készült filmfeldolgozások Lisbeth Sander öntörvényű hacker lány (Noomi Rapace) és Miakel Blomkvist újságíró (Michael Nyqvist) nyomozását mutatja be egy negyven évvel ezelőtt eltűnt lány után. A nyomozás közben ijesztő és groteszk dolgok kerülnek felszínre az eltűnt lány családjával kapcsolatban, mely a náci megszállástól a jelenkor hatalmi ágainak elitéig gyűrűzik. Befolyásos emberek mindent megtesznek, annak érdekében, hogy a titkok rejtve maradjanak. A két - egyébként sem könnyűéletű - főhős élete ezért folyamatos veszélynek van kitéve.
A trilógia részei lankadatlan lendülettel szögezik a nézőt a képernyő elé, egy pillanatra sem engedve a feszültségből. Az újabb és újabb rejtélyek, a filmben felbukkanó különleges karakterek, valamint a nyomozás szövevényes szállai egyaránt kielégítik az akció, valamint a történelmi-politikai thriller kedvelőit.

A tetovált lány Män som hatar kvinnor / The Girl With the Dragon Tattoo Negyven évvel ezelőtt Harriet Vanger eltűnt egy családi összejövetelről, melyet a gazdag Vanger-klán saját szigetén tartottak. Testét soha nem találták meg, de nagybátyja még mindig meg van győződve róla, hogy a lányt meggyilkolták, és a gyilkos a saját, egymáshoz erősen kötődő, de működésképtelen családjának tagja. Megbízza Mikael Blomkvistet, a bukott gazdasági újságírót, és a tetovált, problémás hacker lányt, Lisbeth Salandert, hogy nyomozzák ki, mi történt. Amikor a furcsa pár rábukkan a kapocsra Harriet eltűnése, és néhány negyven évvel ezelőtti, groteszk gyilkosság között, sötét és ijesztő családi történet kezd körvonalazódni. De a Vangerek titkolóznak, így a férfinak és a lánynak rá kell jönnie, meddig mehetnek el, hogy meg tudják védeni magukat. A lány, aki a tűzzel játszik Flickan som lekte med elden/ The Girl Who Played with Fire Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe – köztük befolyásos emberek – a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi… A kártyavár összedől Luftslottet som sprängdes / The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest A zseniális és öntörvényű Lisbeth Salander életveszélyesen megsebesül. Még kórházban ápolják, amikor egy szűk, semmitől vissza nem riadó kör már szervezkedni kezd. A tét óriási a számukra: a svéd titkosszolgálat munkatársaiként bizonyíthatóan súlyos törvénytelenségeket követtek el. Mindenre képesek, hogy Salandert egyszer és mindenkorra eltüntessék, és ártalmatlanná tegyék szövetségesét, a sztárújságíró Mikael Blomkvistot is, aki jól dokumentált tényfeltáró riportban akarja leleplezni üzelmeiket. Rendőrök, titkos ügynökök, újságírók, közhivatalnokok válnak szövetségessé vagy halálos ellenséggé a küzdelemben, amely az egész politikai elitet óriási botránnyal fenyegeti.

Rendezte: Niels Arden Oplev, Daniel Alfredson

Szereplők
Noomi Rapace
Michael Nyqvist


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2012. február 11. Nézettség: 2,700


Videó lista megjegyzések

Maróth András
csütörtök, 2017. június 29. 08:57
Mindhárom részét (az első kettőt korábban) megnézve írható: nagyszerű - néha hátborzongató - alkotás. Köszönöm.