Ellenség a kapuknál (Enemy at the Gates)

Ellenség a kapuknál (Enemy at the Gates)

2 videó - 2001
színes, magyarul beszélő, amerikai-angol-ír-német háborús filmdráma, 131 perc
Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev (Jude Law) csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit.
A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov (Joseph Fiennes), a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot (Bob Hoskins) küldi, hogy felügyelje a város védelmét.
Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe.
A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot (Ed Harris) küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.
A tűz háborúja és A rózsa neve rendezőjének nagyszabású háborús eposza nem csak a történelem menetét meghatározó események, hanem az egyes emberek tetteinek és drámáinak krónikája is.

rendező: Jean-Jacques Annaud
szereplő(k):
Jude Law (Vassily Zaitsev)
Joseph Fiennes (Danilov)
Rachel Weisz (Tania)
Bob Hoskins (Krushchev)
Ed Harris (Koenig)
Ron Perlman (Koulikov)
Gabriel Thomson (Sasha)
Eva Mattes (Mrs. Filipov)

Ellenség a Kapuknál 2001 Magyar
Ellenség a kapuknál videó film

 
   

Ellenség a Kapuknál 2001 Magyar



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2011. október 30. Nézettség: 2,652