Bud Spencer

Bud Spencer

2 videó - 1990
Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, 1929. október 31-én született a dél-olaszországi Nápoly városában. Anyanyelve tulajdonképpen a nápolyi nyelv, ezt ő maga vállalja is. Albumot is jelentett meg dalairól, ahol énekel olaszul és nápolyiul egyaránt. A Piedone Afrikában c. filmben mikor megkérdezik Piedonét (azaz Spencert), hogy ő olasz, azt feleli: Nem, nápolyi vagyok.

Édesapjának ekkoriban vasgyára volt a nápolyi kikötőben, de mikor a gyár előtt horgonyzó hajó egy baleset során felrobbant, a család hirtelen tönkrement. Nyolcévesen lett tagja a helyi úszóklubnak, ahonnan aztán Rómába igazolt, amikor a család 1940-ben elköltözött a fővárosba.

Tanulmányi eredményei egészen kimagaslóak voltak, ötévesen volt elsős, majd az ötödik osztályt átugorva került hatosztályos gimnáziumba. Ezután a római egyetem vegyészkara következett, (mindössze 16 évesen vált az egyetem hallgatójává), tanulmányait azonban meg kellett szakítania, mert a család 1947-ben elhagyta Olaszországot és Brazíliába költözött. Ő másfél év múlva, (1948 végén), míg családja 1950-ben tért haza. Folytatta az egyetemet, bár már nem a vegyészmérnöki, hanem a jogi karon, illetve a sportolást, 1949-ben mellúszásban olasz bajnoki címet nyert, 1950-ben a 100 méteres gyorsúszás bajnoka lett egy perc alatti idővel. Még ebben az évben az olasz vízilabda-válogatottal 4. helyezést ért el az Európa-bajnokságon. Miután aláírta első hollywoodi szerződését 1967-ben, visszavonult az aktív sportolástól, utolsó vízilabda-mérkőzését a Kárpáti György és Gyarmati Dezső fémjelezte magyar válogatott ellen vívta.

Bud Spencer Akit Buldozernek Hivtak XviD Hun Coopter
Bud Spencer verset mond - Ady Endre: A perc-emberkék után

 
   

Bud Spencer Akit Buldozernek Hivtak XviD Hun Coopter



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2011. szeptember 30. Nézettség: 1,942

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Vandróczki Miklósné Ilona
szombat, 2011. október 1. 18:58
Köszönöm, a Bud Spencer filmeket nem lehet megunni......
Laza Sándor
szerda, 2011. október 5. 20:18
Nagyon szeretem én is
Somody Gizella
szombat, 2011. december 10. 10:57
Köszönöm munkáját