Precious - A boldogság ára /Precious/

Precious - A boldogság ára /Precious/

1 videó - 2009
színes, amerikai filmdráma, 109 perc

Precious Jones, a zárkózott harlemi gimnazistalány élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja terrorizálja. Mindezek tetejébe még terhes is immáron második gyermekével. Precious nem üldöz elérhetetlen álmokat - csupán boldog szeretne lenni, mint mi mindnyájan -, így amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, ahol végre emberszámba veszik, a lány azonnal kap az alkalmon. Önző édesanyjának azonban más tervei vannak vele.

Rendező: Lee Daniels

Szereplők:
Gabourey Sidibe (Precious)
MoNique (Mary)
Mariah Carey (Mrs. Weiss)
Paula Patton (Miss Rain)
Sherri Shepherd (Cornrows)
Lenny Kravitz (John ápoló)

PRECIOUS - A BOLDOGSÁG ÁRA (2009).mp4

 
   

PRECIOUS - A BOLDOGSÁG ÁRA (2009).mp4



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2015. november 10. Nézettség: 347

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
szerda, 2018. január 17. 14:01
Megdöbbentő, zolaian naturalista, sokkolóan tragikus film.
Aki beszél angolul, annak rögtön feltűnik, mennyire érthetetlenül beszélnek azok a szerencsétlenek, akiknek a gettóban kell felnőniük.
(Arról, hogy hogy írnak, ne is beszéljünk! A "Virágot Algernonnak" főszereplője, Charlie ír így, Daniel Keyes könyvében - mielőtt megműtik.)
A film Ramona Lofton - írói álnevén "Sapphire" - első regénye, a "Push" alapján készült. Biztos vagyok benne, hogy vele is történt valami hasonló, mint a film főszereplőjével, ami aztán befolyásolta későbbi életét, és szexuális beállítottságát...

A könyv megtalálható a neten; de nem könnyű olvasmány! Elsősorban a szinte érthetetlen, nyelvtanilag és a helyesírás szabályait tekintve abszolút "hibás" - és éppen ezért hiteles mű; másodsorban a lány kimondhatatlan szenvedésének sokkoló volta miatt.

Csak azok kezdjenek bele, akikben van elég empátia, és erő, hogy mások szenvedését elviseljék!

HA hasonlítanom kellene egy másik filmhez, az a "Color Purple" lenne - Steven Spielberg nagyszerű rendezésében, és az akkor debütáló Whoopi Goldberg kiváló alakításával.