Raszputyin - Ördög az emberben (Rasputin: The Devil in the Flesh)

Raszputyin - Ördög az emberben (Rasputin: The Devil in the Flesh)

1 videó - 2002
színes, magyarul beszélő, angol dokumentumfilm

Részben horrorfilm, részben újságírói nyomozás - ez a film életre kelti az orosz Antikrisztus, Raszputyin sötét, szexuális és bestiális világát. A rémítő szibériai pusztaságoktól és a titkos szektáktól a szentpétervári nagyságig, amely meghazudtolta a szaunák és a szexuális frusztráció sötét alvilágát, ez a történet egy súlyosan félreértett alak története, aki keletről beviharzott a szentség új típusát hangoztatva és romlást hozva a cárokra. Egy a legújabb első kézből, ismerősöktől és közeli barátoktól származó bizonyítékokat tartalmazó iratcsomó segítségével életre keltjük a Raszputyinhoz legközelebb állók, a szeretők, a riválisok és a fanatikusok hangját. Ezek a hangok gazdag, hangzásban egyesülnek, amelyből megtudhatjuk, mi történt Raszputyin világának kolostoraiban és fürdőházaiban.

Grigorij Jefimovics Raszputyin (1869. január 22. (régi naptár szerint január 10.) – 1916. december 29.) orosz szerzetes, aki életének utolsó éveire nagy befolyást gyakorolt a cári családra: „minden oroszok cárjára”, II. Miklósra, nejére Alexandra cárnéra és egyetlen fiukra, a beteg Alekszej cárevicsre. Korai életéről nem lehet sokat tudni, egyes feltételezések szerint egy szibériai faluban, a Tobolszki kormányzóságban fekvő Pokrovszkojében született, majd kicsapongó kamaszkora után vándorló szerzetesnek állt. Egy útja során jelent meg előtte látomás formájában Szűz Mária, aki Szentpétervárra küldte őt a cári család megsegítésére. Szentpéterváron hamar hírnévre tett szert a város – főleg az arisztokrácia – miszticizmus iránti fogékonysága miatt.
Befolyását azzal alapozta meg, hogy tünetileg kezelni tudta a cárevics betegségét (hemofília, vérzékenység): megnyugtatta és lecsendesítette a beteget, így csillapította a vérzést.

Rendezte:
Olly Lambert

Szereplők:
Brian Cox
Olegar Fedoro
Larissa Kouznetsova
Oleg Mirochnikov
Adrian Bott

Raszputyin-Ördög az emberben 2002.(dokufilm)

 
   

Raszputyin-Ördög az emberben 2002.(dokufilm)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2015. május 22. Nézettség: 579

Tetszik