Myeong-ryang csatája (The Admiral: Roaring Currents)

Myeong-ryang csatája (The Admiral: Roaring Currents)

0 videó - 2014
magyar feliratos, dél-koreai életrajzi, háborús, dráma, 128 perc

Egy látványos történelmi film mindig szívesen látott alkotás. Pláne, ha nem akarják telepakolni a mának szóló utalásokkal, hanem a megszokott, ám korántsem unalmas módon színpompás jelmezekkel, korhű tárgyakkal és a régi idők embereit idéző viselkedésekkel örvendeztetik meg a nagyérdeműt.
Ha pedig még a tényekhez is ragaszkodnak, vagy csupán enyhén módosítva tálalják a nézőnek, már kész öröm. A koreai filmesek ezúttal pont így jártak el.
1597 augusztusa. Japán második - ezúttal nagyszabású - kísérlete koreai félsziget meghódítására. Szárazföldön ellenállhatatlanul törnek előre. A számukra korábban sok gondot okozó csószoni flotta a megsemmisülés szélére jutott. Mindössze egy tucat hajójuk maradt, míg ők több mint háromszáz hadihajót képesek kiállítani. Úgy tűnik, senki nem fogja feltartóztatni az inváziót. A saját uralkodója által meggyötört I Szunshin koreai admirális nem így gondolja. A megvert flottájuk maradékával akar harcba szállni az elsöprőnek látszó túlerővel szemben. Nehéz dolga van, mert a saját fásult katonái nem bíznak a sikerben. Ő mégis töretlenül halad a célja felé, hiszen tisztában van vele, a kudarca a fővárosuk vesztét jelenti. Mindazonáltal nem rohan fejetlenül az ütközetbe, hanem nagyon gondosan választja ki a színhelyét. Ám él a kérdés, hogy vajon a hazai vizek ismerete, a kiváló taktika és az elszántság képes lehet-e ellensúlyozni a japánok nyomasztó fölényét.

rendező: Han-min Kim
forgatókönyvíró: Han-min Kim, Cheol-Hong Jeon
vágó: Changju Kim

szereplő(k):
Min-sik Choi (Admiral Yi Sun-Shin)
Ryu Seung-Ryong (Kurushima)
Jin-woong Choi (Wakizaka)
Myung-gon Kim (Todo)
Ku Jin (Lim Jun-young)
Jung-hyun Lee (War Widow)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2015. február 28. Nézettség: 1,184

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Ujváriné Judit
hétfő, 2015. március 9. 16:35
Igy találtuk, nem mi töltjük a filmeket, csak akkor lesz jobb, ha esetleg találni egy másik példányt, amit más töltött fel.
Ujváriné Judit
hétfő, 2015. március 9. 16:50
Emma kedves!
Belenéztem mindkét tárhelyen lévő filmbe, és nálam stimmelt a felirat. Lehet, hogy nálad volt valami baj a sebességgel? Lehet esetleg, hogy a Flashplayered frissiteni kéne?
Ujváriné Judit
hétfő, 2015. március 9. 17:00
Találtam két linket, amin égetett felirat van, az biztos nem csúszik el.
Pusz:)
Nagy Emma
hétfő, 2015. március 9. 18:00
Igen, valóban, mert leállítottam egy rövid időre, utána csúszott el. Újra kezdtem, és úgy jó volt. Töröltem az előzőt.