Az Enron-botrány (The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron)

Az Enron-botrány (The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron)

1 videó - 2003
színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 90 perc

Az Enron cég tündöklésének és bukásának igaz története az egyik dolgozó, Brian Cruver szemszögéből elevenedik meg, aki 2001 elején kezdett el a cégnél dolgozni és végig nyomon követte az óriásvállalat hatalmas bukását. A század egyik legnagyobb botrányának története mélyrehatóan mutatja be az ismert és kevésbé köztudott tényeket. Brian Dennehy látható az Enron egyik igazgatójának szerepében, aki Cruver apjának régi, jó barátja volt és akit Cruver gyerekkora óta ismert és példaképének tekintett.
Bár Cruvert zavarja, hogy nem is igazán ismeri azt a terméket, melyet értékesítenie kell majd, figyelmét elterelik az ilyen "apróságokról" a vállalat jól csengő szlogenjei, melyekkel dolgozóikat lelkesítik. Miután belejön munkájába és sikerül kivívnia kollégái elismerését, Cruver hamar a csapat tagjává válik, ütött-kopott autóját egy BMW-re cseréli. A szolid, meghitt esküvő helyét, melyet menyasszonyával terveztek, pedig hamarosan egy nagyszabású, gazdag lakodalomról szóló álmok váltják fel.
A vég kezdete akkor jön el, amikor a sajtóban megszellőztetnek néhány hírt hiányzó könyvelésekről és nem tiszta átutalásokról. Amint a tőzsdei árak is esni kezdenek, az Enron elnökének megnyugtató beszéde egy darabig lecsillapítja a cégen belüli aggodalmaskodókat. Nem telik azonban sok időbe, hogy Cruver rádöbbenjen, valójában mi történik - aki a színfalak mögött az eseményeket mozgatja, pedig nem más, mint gyerekkori példaképe. Cruver és kollégái napok leforgása alatt kénytelenek tehetetlenül végignézni, ahogy a nyugdíjról, szép házakról, új kocsikról, a gyerekeik taníttatásáról és izgalmas utazásokról szőtt álmaik, melyekért megdolgoztak, szertefoszlanak.

Rendező: Penelope Spheeris

Szereplők:
Christian Kane (Brian Cruver)
Mike Farrell (Kenneth Lay)
Brian Dennehy (Mr. Blue)
Shannon Elizabeth (Courtney)
Cameron Bancroft (Duffy)

Az Enron-botrány (The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron) 2013.

 
   

Az Enron-botrány (The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron) 2013.



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2015. január 22. Nézettség: 511

Tetszik