Kebab kapcsolat (Kebab Connection)

Kebab kapcsolat (Kebab Connection)

0 videó - 2005
színes, német vígjáték, 96 perc

A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. Vannak olyanok, akiknek az élete a fenti világok metszetébe tartozik. Itt van például Ibo, a Hamburgban élő török emigráns család ifjú reménysége. A filmrendezői babérokra áhítozó fiatalember egyelőre csak egy reklámfilmet rendezett még, azt is bácsikája gyorsétterme részére. Ám a merész hangvételű film nagy sikert arat a környék mozijaiban (a nemzetközi kebab-eladási skálán mérve). Ibo két dologba szerelmes igazán: barátnőjébe, a Shakespeare színésznőként befutni vágyó Titzibe és a kung fu-ba; minden álma, hogy Bruce Lee önkéntes apostolaként megrendezze a filmtörténet első német kung fu moziját.

A reklámfilm sikere jó ajánlólevélnek ígérkezik a filmszakmába, ám amikor Ibo megtudja, hogy a barátnője gyereket vár, hirtelen úgy érzi, hogy az ajtókat bevágták előtte, és még az orrát se tudta időben elkapni. Képtelen eldönteni, hogy a filmes karrier vagy a kétes tartalmú pelenkák világa felé induljon. Ráadásul családja is kirakja az utcára, feldühödve amiatt, hogy nem a környezetéből választott társat, hanem egy német lányt ejtett teherbe.

Ibo élete a feje tetejére áll, és a helyzetét csak nehezíti, hogy a szomszédos, rivális görög étterem tulajdonosa szintén vele akar reklámfilmet rendeztetni.

A Kebab Connection az utóbbi évek egyik legsikeresebb német vígjátéka, annak ellenére, vagy talán éppen azért, hogy film a témaválasztása igen érzékeny. Az emigráns családok beilleszkedési problémáit a komédia (szó szerinti) fegyvereivel bemutatva, pozitív irányt mutat napjaink multikulturális világának.

rendező: Anno Saul
forgatókönyvíró: Ralph Schwingel, Fatih Akin, Jan Berger, Anno Saul, Ruth Toma
zeneszerző: Marcel Barsotti
operatőr: Hannes Hubach
producer: Stefan Schubert, Ralph Schwingel
vágó: Tobias Haas

szereplő(k):
Denis Moschitto (Ibo)
Nora Tschirner (Titzi)
Emanuel Bettencourt (Sifu)
Hasan Ali Mete (Ahmet)
Kida Khodr Ramadan (Özgür)
Güven Kirac (Mehmet)
Adam Bousdoukos (Valid)
Fahri Ögün Yardim (Lefty)
Numan Acar (Schwertkämpfer)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2014. szeptember 25. Nézettség: 370

Tetszik