A rózsakert (The Rose Garden)

A rózsakert (The Rose Garden)

0 videó - 1989
színes, magyar feliratos, amerikai-NSZK-osztrák filmdráma, 108 perc

Aaron Reichenbace (Maximillian Schell) egy nyomorúságos külsejű, kopott ruhás idős ember, aki a háborúban eltűnt húga sírjának keresése miatt visszatér Németországba. A frankfurti repülőtéren minden figyelmeztetés és látszatra minden ok nélkül megtámad egy másik idős embert. Aaront azonnal letartóztatják és vádat emelnek ellene szándékosan elkövetett erőszakos testi sértés miatt. Az esetnek tanúja volt Gabriele Fruend ügyvédnő (Liv Ullmann) és a lánya, Tina (Katarina Lena Müller). Tinában erős rokonszenv ébred az idős ember iránt és meggyőzi a vonakodó anyját arról, hogy vállalja el az állami ügyvédi feladatot Aaron védelmében.
A tárgyalások során kiderül, hogy Aaron jelenleg egy ecuadori tisztes állampolgár és egy koncentrációs tábor túlélője. A megtámadott idős férfi pedig Arnold Krenn (Kurt Hübner) valamikor a hamburgi táborok főparancsnoka volt, felügyelte a gyerekeken végzett náci orvosi kísérleteket és részese volt a Bullenhuser Road-i elhagyatott iskola pincéjében elkövetett gyermek-gyilkosságoknak. Krenn a jogi igazságszolgáltatás manővereiben kiutat talált az elkövetett bűneinek bűnhődése alól és megöregedett anélkül, hogy valaha is elítélték volna…

Az 1998-ban, amerikai-NSZK-osztrák koprodukcióban készült film alkotóit a valóságban is megtörtént esemény inspirálta, a film karakterei azonban kitaláltak, a történet is fiktív. Ma Hamburgban, a Bullenhuser Road-i iskola kertjében rózsabokrokkal beültetett emlékmű található.


rendező: Fons Rademakers
forgatókönyvíró: Artur Brauner, Paul Hengge, Günther Schwarberg
zeneszerző: Egisto Macchi
operatőr: Gernot Roll
producer: Artur Brauner, Yoram Globus, Menahem Golan, Christopher Pearce
vágó: Kees Linthorst

szereplő(k):
Liv Ullmann (Gabriele Fruend )
Maximilian Schell (Aaron Reichenbace)
Peter Fonda (Herbert Fruend )
Jan Niklas (Georg Paessler újságíró)
Hanns Zischler (Eckert professzor)
Katarina Lena Müller (Tina)
Kurt Hübner (Arnold Krenn)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2014. április 27. Nézettség: 709

Tetszik