Számkivetett a Holdon (Kimssi pyoryugi/Castaway on the Moon)

Számkivetett a Holdon (Kimssi pyoryugi/Castaway on the Moon)

1 videó - 2009
Színes, feliratos, kóreai romantikus vígjáték, kalandfilm, 100 perc

A Castaway on the Moon a My Sassy Girl után a legjobb koreai romantikus vígjáték". Nem egy helyen olvasható ez az "összehasonlítás, még akkor is, ha a műfaji besorolás nem egészen stimmel. Az viszont bizonyos, hogy a Castaway on the Moon mindenképp az év meglepetésfilmje, egy újabb kötelezően ajánlott darab Koreából.
Két (ilyen-olyan okokból) antiszociális karakter és pár szemétdarab - a gyakorlatilag zöldfülű rendező ennyiből világokat képes teremteni.
Ennyi is elég, nem kellenek a blockbusterek CG-(hullám)hegyei (Haeundae), se színpompás palotabelsők (A Frozen Flower) ahhoz, hogy egy magával ragadó, értékes, varázslatos hangulatú filmet kapjunk, ami akár az év legjobbja is lehet.
Főhősünk partravetett halként, modern hajótöröttként csetlik-botlik Szöul közepén egy (valóban létező) megközelíthetetlen szigeten, a szobájában önkéntes száműzetésben élő lány pedig, mint valami terráriumi csodabogarat, az ablakából figyeli a nem egészen önkéntes Robinson mindennapjait.
Az egymástól légvonalban is tisztes távolságra, de valójában szinte két külön bolygón élő Kim-ék útjai persze idővel keresztezik egymást. Közvetve Észak-Koreának köszönhetően, mert az elővigyázatosságból Délen évente kétszer megtartott lakossági légvédelmi gyakorlat hozza össze a fiatalokat. De vajon hogyan győzhető le az irdatlan bolygóközi távolság?

Rendező: Hae-jun Lee

Szereplők:
Jae-yeong Jeong , Ryeowon Jung , Yeong-seo Park

Castaway On The Moon/Kimssi pyoryugi (2009)

 
   

Castaway On The Moon/Kimssi pyoryugi (2009)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2014. április 2. Nézettség: 809

Tetszik