Che - A gerilla (Che: Part Two)

Che - A gerilla (Che: Part Two)

0 videó - 2008
színes, spanyol-francia-amerikai életrajzi dráma

A film fôszereplôje, Benicio Del Toro hét évet töltött Che Guevara életének megszállott kutatásával, a szerepre való készülés kedvéért elolvasta Cervantes Don Quijote című művét is, amely Che egyik kedvenc olvasmánya volt. A film alapjául elsôsorban Che a kubai forradalom idején írt és a bolíviai idôszakot dokumentáló naplói szolgáltak. Az alkotás két részre bontásával Steven Soderbergh rendezô a Che Guevara által képviselt marxista dialektikát is illusztrálni kívánta: szándéka szerint az elsô és a második rész eltérô idôrendje, színvilága, kamerahasználata, sôt képaránya ellentétes eszmények ütközését fejezi ki. Benicio Del Toro 16 kilót fogyott a forgatás alatt annak érdekében, hogy hűen ábrázolhassa Che megromlott egészségi állapotát. A filmeket egy több mint négy órás vetítésen mutatták be a 2008-as Cannes-i Filmfesztiválon, ahol a filmben nyújtott alakításáért Benicio Del Toro elnyerte a legjobb férfi fôszereplônek járó díjat. A második rész egy rövid szerepében feltűnik Matt Damon.

Rendező: Steven Soderbergh

Szereplők:
Catalina Sandino Moreno
Benicio Del Toro
Rodrigo Santoro
Demián Bichir
Joaquim de Almeida
Franka Potente,


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2014. február 21. Nézettség: 536


Videó lista megjegyzések

Kovács Márton
szombat, 2014. február 22. 13:24
Marxista-kommunista hidegvérű tömeggyilkos!
Jellemzően egykor,a véreskezű kádári rezsim és a mai judeo-balbuzeráns,magyargyűlölő internacionalista drogos csürhe egyik fontos kultikus eszmei ikonja is!
1958.-ban a Santa Clarát bevevő roham után civilek,parasztok ezreit mészárolta/mészároltatta le részeg topzódásában,azt állítván,hogy azok Battista embereit bújtatták.
1959.-ben a La Cabana börtön erődben,ahol politikai fogolyként ártatlan civilek tömegeit tartotta fogva,a szakadatlan kínzások közepette több mint 2000 embert,vertek,csonkítottak halálra,az ő irányításával(a bolsevik-humanista népidemokrácia világot megjobbító és egyedül üdvözítő marxista eszme szent zászlaja altt!!),sokukat saját kezűleg lőtt tarkón pisztolyával.
A sajátkezű kínzatás és kivégzés ennek az emberalatti brutális állatnak egyébként mindig kedvenc pásziója volt az elfoglalt falvakban végig a forradalom alatt, a fegyvertelen szegény parasztok körében...