Harry és Sally (When Harry Met Sally...)

Harry és Sally (When Harry Met Sally...)

0 videó - 1989
színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 93 perc

Harry és Sally először az egyetemi évek alatt találkoznak, egy közös autóút során. Rögtön tisztázzák: férfi és nő között nem lehet barátság, azt mindig tönkreteszi a szex. Öt év múlva egy repülő fedélzetén lelkesen számolnak be egymásnak új partnerükről. Újabb hat év, és egy könyvtárban futnak össze, hogy keserű csalódásuk miatt keseregjenek. Miközben két legjobb barátjuk egymásra talál és összeházasodik, Harry és Sally egyre jobb haverok, mígnem egy éjszaka szexuálisan is egymásra lelnek... Ez egy barátság vége, vagy egy szerelem kezdete?

szereplő(k):
Meg Ryan (Sally Albright)
Bruno Kirby (Jess)
Billy Crystal (Harry Burns)
Carrie Fisher (Marie)
Michelle Nicastro (Amanda Reese)
Steven Ford (Joe)
Lisa Jane Persky (Alice)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2014. január 6. Nézettség: 1,317

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
csütörtök, 2018. augusztus 30. 21:09
A filmet az a Rob Reiner rendezte, aki 1990-ben a "Misery" (Kathy Bates; James Caan); majd 1992-ben a "Few Good Men" (Jack Nicholson; Tom Cruise) című filmekkel örvendeztetett meg bennünket.

A film írója Nora Ephron, akit én - pont ezért a filmért - "A női Woody Allen"-ként tartottam számon; egészen a "Sleepless in Seatle"-ig... Akkor megrendült a hitem benne - de a végső döfést a "You've Got Mail" adta meg.

A film főszereplői tulajdonképpen valóságos személyek: Harry alakját magáról Reinerről mintázta Ephron; míg Sally figurája Ephron, és néhány barátnője - összegyúrva...

Billy Crystal sok ötletével hozzájárult ahhoz, hogy Harry személye még viccesebb legyen. ("I"ll roll down the window..." - többek között.)

Hát így született meg a film, mely igazi klasszikussá vált; persze a legnagyobb poén a Katz Delicatessen-ben lezajló "fake orgasm" jelenet - illetve utána Reiner édesanyja, aki a pincérnek azt mondja: 'I'll have what she's having."

Akik esetleg New Yorkban járnak, és elvetődnek az East Houston Street 205. alatt lévő étterembe, láthatják a táblát: "WHERE HARRY MET SALLY... HOPE YOU HAVE WHAT SHE HAD! ENJOY!"