Caoma-Lambada tánc

Caoma-Lambada tánc

9 videó
Táncold a Lambadát!
A tánc neve a „lambar” igéből származik, ami észak- Braziliában „viharos ölelést” jelent. Csak 1989-ben került Európába, de nagyon gyorsan népszerűvé vált fülbemászó zenéje és érzéki ritmusa miatt. A „Lambada, a tíltott tánc” című film és a Kaoma nevű zenekar Lambada című slágere nagy hatással volt a hazai tánciskolák életére is.



Itt pedig a rövid Lambada-történet: 1988-ban egy francia vállalkozó, egy bizonyos Olivier Lamotte d'Incamps ellátogatott a brazíliai Porto Seguróba, ahol azt látta, hogy a helyiek egy összefonódós, pörgős táncot járnak egy dallamra, amelyről aztán később kiderült, hogy eredetileg bolíviai.

Hazasietett, és nem sokkal később megalapította, majd turnéra küldte a Kaoma zenekart, amelyet a porto segurói Touré Kunda nevű tánccsoportból hozott létre. Ők készítették a híres Lambada című számot, amiből 1989-ben 5 milliót adtak el világszerte. A videóban látható két gyerek közül egyik Roberta, a másik Chico, akik nem sokkal a világsiker után önálló zenei karrierbe kezdtek. (Szerencsére nem ártott nekik annyira sokat a showbiz, hogy teljesen bekattanjanak: Chico mára a protestáns egyház papja lett és gitárral hirdeti az igét, Roberta pedig állatorvosként dolgozik Brazíliavárosban. Chicót egy francia tévéstársaság nemrég megtalálta, és forgatott vele.)

Kaoma - Lambada (Official Video) 1989 HD
Kaoma - Melodie d'Amour - (Official Video) HD
Kaoma - Moco Do Dende - Official Video
LAMBADA 1
Lambada - Varios Bailable - Dj.Jairon.HD
Silvina Escudero - Lambada - Bailando 2010
The Best of Kaoma - Lambada (1 Hour of Music)
[VIDEO ANNI 80]Kaoma - Lambada
jordan frisbee and jessica. kaoma - lambada off Brasil editado por Beto Hip Hop

 
   

Kaoma - Lambada (Official Video) 1989 HD



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez dailymotion.com videó.
Segítség a dailymotion.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2015. március 10. Nézettség: 1,089

Tetszik