Magyarfutball, a 91. perc

Magyarfutball, a 91. perc

0 videó - 2006
színes, magyar dokumentumfilm, 72 perc

A futballmérkőzés kétszer 45 percig tart. A játékosoknak ez alatt az idő alatt kell úgy beosztani az erejüket, úgy taktikázniuk, úgy felépíteni a játékot, hogy a 90. percre el lehessen dönteni: melyik csapat a jobb. A 91. perc már a hosszabbítás. A magyar futball már a 91. percnél tart. A fiatal rendező filmjében a miértekre keresi a választ. Miért volt jó valaha a magyar futball? Miért jók most mások? Milyen edzésterv alapján dolgoznak a mieink és hogyan a külföldiek? Mennyi mozdulatot kell megtennie egy játékosnak egy meccs alatt, és mennyit tesznek most a mieink?
Ilyen és hasonló látszólag csak szakembereknek érdekes kérdést boncolgat a film, és tesz egyben az átlagnéző számára is érthetővé. És végezetül néhány idézet:

"A magyar futballnak minden hátránya az utánpótlás képzésből ered" (Varga István - U19) "Mi ötvenhatban csináltunk egy forradalmat, ami 89-ben hozta meg az eredményét. Mikor lesz a magyar labdarúgásban forradalom?" (Móré Imre) "Én hiszek benne, hogy az a genetikai örökség, ami Puskásék idejében megvolt, mind a mai napig jelen van" (Jámbor László)

Talán mégsem a 91. percben vagyunk? Van még remény.

rendező: Muhi András Pires
forgatókönyvíró: Muhi András Pires
zeneszerző: Peter Ogi
operatőr: Csoboth Attila
producer: Muhi András, Major István
vágó: Mógor Ágnes

szereplő:
Bicskei Bertalan (Önmaga)
Dudar György (Önmaga)
Feder Sándor (Önmaga)


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2014. június 8. Nézettség: 222

Tetszik