TENGIZ, TENGIZ, TE CSODÁS!

TENGIZ, TENGIZ, TE CSODÁS!

1 videó
Tengiz mező (Tengiz a türk a "tenger") egy olaj-és gázmező északnyugati részén található Kazahsztánban 's alacsonyan fekvő vizes élőhelyek mentén északkeleti partján, a Kaszpi-tenger . Ez magában foglalja a 2500 km 2 (970 sq mi) projekt engedély terület, amely magában foglalja a kisebb Koroljov területen , valamint számos kísérleti kilátások.
Méreteiből fakadóan, Tengiz víztározó 19 km (12 mérföld) széles és 21 km (13 km) hosszú, [1] fedezte fel 1979-ben, Tengiz olajmező egyik legnagyobb felfedezés a közelmúltban. [2] A város Atyrau , 350 km (220 km) északra Tengiz, a fő közlekedési csomópont a Tengiz olajat. Sok nemzet vesz részt a nagy geopolitikai verseny biztonságos hozzáférést a forrása az olaj.

Egy pár blog-bejegyzés a kint dolgozó magyaroktól:

..valóban örülnünk kéne, tombol a nyár, a szél sem fúj (ami itt azért ez, ha nem is rendkivüli, de nem túl gyakori dolog). Csakhát a jóból is megárt a sok.

Kemény volt a tél, kemény ez a nyár is, ezen a héten például minden nap 40-41 fok az előrejelzés, a reggelek is 28-29 fokokkal fogadnak. Most, amikor ezen sorokat írom, este háromnegyed kilenckor 37 fokot mutat a hőmérő. De legalább már sötétedik, nem tűz a nap. Napközben? Szerencsémre nem kell sokat a szabadban töltenem - ilyenkor áldom az eszem, hogy feladva az építőmérnökséget, informatikussá lettem... A szél? Mint amikor bedugod a fejed egy légkeveréses sütőbe... csak a próba kedvéért, tedd meg! A nap? Ruhán keresztül is leégeti hátad...

Kemény hely, kemény idők...

Minden tiszteletem nektek srácok, kint az építési területeken, a beton- és acélrengetegben!
-----------------------
Ma éppen a víztelenség az öröm tárgya. Főleg, hogy csak úgy gondolt egyet a vívezeték és megadta magát. Mindezt valahogy délután. És ismerve a helyi munkatempót... nos, vérmes reményeink nincsenek.

Ettől eltekintve azért igyekeznek kézben tartani a vizet. Mert útközben - ugyanis ide a víz a mendemondák alapján valahonnan a Volgából jön, az meg nem itt van, vessetek csak egy pillantást a térképre! - valami tárolókapacitás rendelkezésre állhat, mert napi háromszor két-két órára többé kevésbé azért jövöget a csapból.
------------------------------
Nem is tudom hol kezdjem :)))

Jót röhögtem mikor mondták az otthoniak hogy újabb melegrekord volt Magyarországon, talán 41,9-et mértek, ha jól emlékszem.

Na de kérem! Itt Július 1-jén 51 fokot, Augusztus 2-án pedig ez is megdőlt mert 53 fokot sikerült mérni. Ezt nem a napon hagyott hőmérő mérte.... :)))

Na most az extreme hőmérsékletet onnan lehetett tudni, hogy a kapcsolószekrény a tűző napon úgy felmelegedett délután 2-re, hogy kb 2-5 percenkent lenyomta az áramot a környéken. Ez nem volt olyan kellemes mert emiatt a klima sem ment, és a fém konténer amiben dolgozunk szépen lassan átmelegedett, majd egy "kellemes" szaunává változott, igy jobbnak láttuk kinyitni az ajtót és inkább a kellemes 53 fokos szellőt élvezni...

1 nappal később a hőmérséklet szinte nyaldosta a rekordot, csak az erőteljes szél a homokkal picit enyhitette a forróságérzetet... :))

A kapcsolószekrény közben SOS kapott szép sátrat (hála az illetékesnek!) és igy már nem melegszik fel annyira mint mikor kb 40-50x kapcsolta le magát. Ma talán csak 1x vagy 2x verte le a biztit.

Hát ennyit a melegről.

TENGIZ

 
   

TENGIZ



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2014. február 9. Nézettség: 2,907

Tetszik