David Irving - Az igazság keresése a történelemben

David Irving - Az igazság keresése a történelemben

1 videó - 1993
Van a világon egy történelmi "igazság", amit szinte mindenhol törvénnyel védenek. Nem csak tagadni, vitatni nem engedik, de még kutatni sem. Jelenleg ez az egyetlen olyan esemény, amit törvényekkel kell védeni. A történelmet mindig a győztesek írják az éppen aktuális politikai érdeküknek megfelelően, és az általuk meghatározott "igazságot" nem kell tényekkel vitában alátámasztaniuk, hanem erővel fogadtatják el. Akik nem értenek egyet ezzel az "igazsággal", azokat megbélyegzik, lejárató kampányokat indítanak ellenük, és még be is börtönözik őket bizonyos országokban. Természetesen nem hajlandóak nyilvános vitában ütköztetni a véleményeiket, nem is hajlandóak egy asztalhoz ülni a más véleményen lévőkkel, viszont az utcán mindig tüntetéseket szerveznek ellenük.
David Irving, angol történész talán a legismertebb alakja ennek a harcnak. Állandóan a történelmet maguknak kisajátítók célkeresztjében van, és több országból ki is utasították, sőt be is börtönözték munkássága miatt.
1993-ban kitiltották Ausztráliából. Ez adta az apropóját ennek a filmnek, melyben a történész összeszedi a szólásszabadságról, a történelemírásról és az igazság felkutatásának nehézségeiről a gondolatait, amik most aktuálisabbak mint valaha.

A magyar történelem oktatásáról

 
   

A magyar történelem oktatásáról



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2012. július 11. Nézettség: 1,020

Tetszik