Ocho Macho

23 videó - 2003
Az Ocho Macho egy 2003-ban, Kőszegen alakult magyar együttes, amely a reggae, a ska, a punk és a latin keveredéséből született, általuk „huppogásnak” hívott stílusú zenét játszik.
A zenekar 2003-ban alapított Tompa Krisztián ütőhangszeres azzal a szándékkal, hogy Magyarország nyugati vidékén létrehozzon egy bulizenekart. Ezért népszerű zeneszámok feldolgozásához keresett zenészeket Szombathelyen. Az együttes hamarosan saját dalok komponálásába fogott. A zenekar első basszusgitárosa, Milos Attila találta ki a nevet, amely tagok nemére és számára utal, noha rossz spanyolsággal.
A tagság összetételében számos változás következett be, de a zenekar létrehozott egy egyre növekvő számú rajongótábort a Nyugat-Dunántúlon és Ausztria szomszédos vidékein.
2007 őszén kiadtak egy három számot tartalmazó kislemezt, amely a 2008-ban, szerzői kiadásban megjelent első nagylemezük, az „El mundo fantástico” előfutára volt. 2009-ben a CLS Music (akkor még CLS Records) is megjelentette a lemezt, amelyet az első hivatalos megjelenésnek tekintenek.
Az album megjelenése után sűrűn felléptek Magyarországon és Ausztriában és 2010-re ők lettek a fesztiválokon és klubokban az egyik leggyakrabban fellépő zenekar. Az osztrák közszolgálati rádió, az ORF és spanyolországi leányvállalatai bevették dalaikat a műsoraikba, ami magyar zenekarral ritkán esik meg.
2010-ben jelentették meg második, „Puskás (Pancho Bum-Bum-bum)” című kislemezüket, amely a legendás magyar labdarúgó, Puskás Ferenc emléke előtt tiszteleg. A címadó dalt Puskás egykori klubjának, a Real Madridnak otthont adó madridi Bernabéu stadionban is eljátszották.

Jelenlegi tagok:
Csík Andor – trombita
Kirchknopf Gergő – ének
Mersics György – dob
Mórocz András – trombita
Müller Péter – billentyűs hangszerek
Mike Gotthárd – gitár
Szalai Márton – basszusgitár
Tompa Krisztián „Krinyó” – ütőhangszerek

Volt tagok:
Biegner Csaba – dob
Döme Helga – ének
Drescher Gábor – trombita
Gyarmati Ákos – harsona
Horváth György – basszusgitár
Kappel Ottó – basszusgitár
Kovacsics György – dob
Milos Attila – basszusgitár
Pontyos Gábor – gitár
Frimmel Jakab – billentyű

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Ocho Macho feat. Kowalsky - Képzeld el másképp! (hivatalos videoklip)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2015. május 22. Nézettség: 417

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal