Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Kocsisom, Kocsisom, drága kocsisom!! 2015június14 gulyásfesztiválra készülődünk



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Humor magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2015. június 28. Nézettség: 3,819

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2015. június 28. 22:30
Hintómese

Egyszer volt, hol nem volt élt egyszer egy király és egy királyné. Egy szép napon úgy döntöttek, hogy tesznek egy utazást. Így szólt a királyné a királyhoz: Királyom, drága királyom, egyetlen királyom, hűséges királyom, szeretett királyom, imádott királyom! Hívasd a kocsist, a mi hűséges kocsisunkat!

A kocsis megjelent a király előtt és a király így szólt hozzá: Kocsisom, drága kocsisom, egyetlen kocsisom, hűséges kocsisom, szeretett kocsisom, imádott kocsisom! Fogd be a lovakat a kocsi elé, mert a királyné az én hűséges királyném és én a király akarunk egy utat tenni.

A kocsis lement az istállóba, fogta a lovakat és befogta a kocsi elé. Ezután a király és a királyné felszálltak a kocsira. Akkor a királyné azt mondta a királynak: Drága királyom, egyetlen királyom, hűséges királyom kérdezd meg a kocsist, a mi hűséges kocsisunkat, hogy a lovaknak elegendő zabot adott-e. Erre a király odakiálltott a kocsisnak: Kocsisom, hé kocsisom, én drága kocsisom, jól megetetted a lovakat? Erre a kocsis így válaszolt: Igen királyom, ló-dítani nem szoktam, egyszer bőségesen. A kocsis felült a bakra, ostorával a lovak közé csapott és az egész kocsi elindult.

Kis idő múlva a királyné így szólt a királyhoz: Királyom, drága királyom, egyetlen királyom, hűséges királyom, szeretett királyom, imádott királyom! Az az érzésem, hogy a bal hátsó vagy a bal első kerék imbolyog. Ezen kívűl billeg a jobb első kerék is. Erre a király odakiáltott a kocsisnak: Kocsisom, hé kocsisom, drága kocsisom, hűséges kocsisom, imádott kocsisom, szeretett kocsisom!

Állítsd meg a lovakat és nézd meg a két első és a bal hátsó kereket. De legjobb, ha átnézed az egész kocsit. A kocsis leszállt a bakról, megnézte a bal első, jobb hátsó, bal hátsó és jobb első kereket. Azután megszemlélte a lovakat majd az egész kocsit. Amíg átnézte a kocsit, először a jobboldali lónak majd a baloldali lónak adott inni és így szólt a királyhoz: Királyom, egyetlen királyom, hűséges királyom, szeretett királyom, imádott királyom, az egész kocsi, minden rendben van, folytathatjuk utunkat. A kocsis újra a bakra ült, a lovak közé csapott és a kocsi elindult.

A királyné kis idő múlva ismét nyaggatni kezdte a királyt: Királyom, drága királyom, egyetlen királyom, hűséges királyom, szeretett királyom, állítsd meg a kocsit, mert megszomjaztam. A király úgy tett, mintha parancsot kapott volna, és ismét a kocsishoz fordult: Kocsisom, drága kocsisom, egyetlen kocsisom, hűséges kocsisom, szeretett kocsisom, imádott kocsisom, állítsd meg a lovakat, mert megszomjaztunk.

Most itt megállunk.

Mindenkinek teletöltik a poharát.

Felállnak a lovak és állvamaradnak, feláll a négy kerék és állvamarad, feláll a kocsis és természetesen a király és a királyné is. Mindenki a király és a királyné felé fordul és koccint vele.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal