Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

GÉCZY GÁBOR előadása: Problémafenntartó problémakezelés, avagy a „fenntartható fejlődés" legendája



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2014. április 7. Nézettség: 568

   


Videó megjegyzések

hétfő, 2014. április 7. 14:02
"Az elmúlt időszakban sokan kérdezték, hogy kire fogok szavazni ezért úgy döntöttem, közzé teszem választásom." Géczy Gábor tollából.

"Először: a jelenlegi pártok a rosszat akarják egymással versengve jobban csinálni: ki tud több pénzt a föld alá temetni csatornázás címén, ki tudja magasabb gátakkal megfojtani folyóinkat, ki tud még több felesleges és káros oltást adni gyerekeinknek, ki tudja kötelező oktatás címén még jobban egymásnak uszítani a nemzedékeket… Jelenleg nem látok a politikában olyan erőt, aki JÓT csinálna (akár rosszul is).

Másodszor: maga a politika úgy jött létre, hogy ellopta a családoktól, a falvaktól, a járásoktól, a megyéktől, és végül teljes országoktól az önrendelkezés jogát és lehetőségét (a POLITIKA fordítása: AKITILOP). Valahol a történelem során őseink félelemből, vagy tudatlanságból átadták természetes, eredendő jogaikat másoknak. Mások döntik el, hol születhetünk meg, mások nevelik fel gyermekeinket, mások rendelkeznek az életünk felett. Mi most a természetes jogainkat köszönettel visszavesszük.

Harmadszor: a párt jelentése ugyanaz, mint az indoeurópai „part” szónak: rész, részlegesség. Létrejöttének egyetlen célja az EGÉSZ-ség, az egység megbontása. Oszd meg és uralkodj. Minden négy évben fellángol a gyűlölet lángja, sötét erő gyűlik és öl embert, barátságot, közösséget. A saját környezetemben is esett szét család, mert az asszony a Fideszre, a férj a Maszopra szavazott. A gyerekeknek nem volt szavazati joguk…

Negyedszer: a választási eredményekre körülbelül annyi a befolyásunk mint arra, hogy álljon Brad Pitt haja. A népszavazás már régen gépszavazás, a bábjátékot valahol rég megírták már, csak a bábok színét kell megszavazni. Ahová figyelünk, teremtő energiáinkat oda irányítjuk. Nincs időnk, nincs erőnk családunkra, rokonainkra, a közösségeinkre, mert azzal vagyunk elfoglalva, hogy mit balhézik kedvenc celebünk, mi történik Tel Avivban, vagy hogy verekszenek a kormányért kedvenc politikusaink a süllyedő Titanicon.

Ötödször: ma az embereket azzal mozgósítják, menjenek el szavazni, nehogy a másik fél győzzön. Mindenki valami ellen szavaz, nem valamiért. Minden közösséget, így egy országot is a közös célok és a közös rítusok tartanak össze. A politikusok önmaguknak sem képesek értelmes jövőképet adni, nemhogy egy országnak. Képtelenek, mert nincs elképzelésük a jövőről. Összefogásra, együttműködésre, közös teremtő munkára csak önmagukban, családjukban rendezett emberek képesek.

Hatodszor: bármely pártra szavazok, a mátrixot erősítem. A hatalom arra való hivatkozással lopja el a közvagyont, lakoltat ki, üldöz el külföldre, mászik bele a magánéletembe, hogy erre „x millió szavazó hatalmazta fel”. Meg kell tanulni a magyarságnak a nemesedést, NEMet kell mondanunk mindenre, ami megoszt, ami élet ellenes, ami a jövőnket éli fel. Ha senki se menne el szavazni, megszületne az egység, ha mindenki az életet szolgálná, eltűnnének a betegségek, ha közösen teremtenénk, együtt hoznánk létre a jövőt.

Hetedszer: a hetedik te magad légy! Ne told át másra a felelősséget, vedd a kezedbe sorsod irányítását: döntsél! Döntsd el, hogy az életet szolgálod, vagy a halált, mert egyszerre nem lehet két urad! Úgy döntöttem, hogy a pártoskodás helyett az életet választom: 2014. április 6-án családommal hét gyümölcsfát ültetünk. Hét kis fát utódainknak az egységért, az életért a jövőért. Ez hétszentség!"

Géczy Gábor
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal