Keith Urban

5 videó - 1990
Keith Lionel Urban (Whangarei, Új-Zéland, 1967. október 26. - ) ausztrál countryénekes, dalszerző-szövegíró, aki főként az Amerikai Egyesült Államokban ért el sikereket. Kétszer nyerte el a Grammy-díjat.
Alig volt két éves, amikor családjával Új-Zélandról Ausztráliába költöztek, ahol már 6 évesen elkezdett gitározni, énekelni. 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy csak a zenével foglalkozhasson. Számos díjat elnyert gitárosként és énekesként is. 1990-ben az ausztráliai EMI kiadó szerződtette, első albumának több dala is slágerlista-vezető volt.
1992-ben az amerikai Nashville-be költözött, Brooks&Dunn-nal és Alan Jackson-nal dolgozott együtt gitárosként. Később megalakította a The Ranch nevű háromtagú együttest. 1997-es (egyetlen) nagylemezük dalait a kritika méltatásai ellenére a rádiók nem játszották, ezért Urban 1998-ban szólókarrierbe kezdett. Időközben a sikertelenség drogfüggővé tette, de önként bevonult egy helyi rehabilitációs központba, hogy megszabaduljon szenvedélybetegségétől.
Első amerikai szólóalbuma 1999-ben jelent meg Keith Urban címmel, melyről három dal Top 5 Hit lett és meghozta számára a szakmai elismeréseket is. 2001-ben az énekes a Playgirl magazin címlapján is szerepelt.
2002-ben jelent meg második nagylemeze Golden Road címmel, amelyről a Somebody Like You című dal hozta meg számára a sikert. 2006-ban és 2008-ban is Grammy-díjat nyert. 2009-es új albuma (Defying Gravity) az amerikai Billboard listán első helyezést ért el Prince és Diana Krall új albumai előtt. Felesége Nicole Kidman színésznő.
Dolgozott Charlie Daniels-szel, Emerson Drive-val, Garth Brooks-szal, Dixie Chicks-szel, Paul Brandttel, Olivia Newton-John-nal Nelly Furtadoval. 2005-ben a Live 8 koncerten három dalt adott elő. A Live Earth koncerten New York-ban 2007. július 7-én Alicia Keys lépett fel vele egy közös produkcióban, melyben a Gimme Shelter-t dolgozták fel.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Keith Urban - You'll Think of Me (Best Live Performance)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2015. április 27. Nézettség: 203

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal