Caoma-Lambada tánc

9 videó
Táncold a Lambadát!
A tánc neve a „lambar” igéből származik, ami észak- Braziliában „viharos ölelést” jelent. Csak 1989-ben került Európába, de nagyon gyorsan népszerűvé vált fülbemászó zenéje és érzéki ritmusa miatt. A „Lambada, a tíltott tánc” című film és a Kaoma nevű zenekar Lambada című slágere nagy hatással volt a hazai tánciskolák életére is.



Itt pedig a rövid Lambada-történet: 1988-ban egy francia vállalkozó, egy bizonyos Olivier Lamotte d'Incamps ellátogatott a brazíliai Porto Seguróba, ahol azt látta, hogy a helyiek egy összefonódós, pörgős táncot járnak egy dallamra, amelyről aztán később kiderült, hogy eredetileg bolíviai.

Hazasietett, és nem sokkal később megalapította, majd turnéra küldte a Kaoma zenekart, amelyet a porto segurói Touré Kunda nevű tánccsoportból hozott létre. Ők készítették a híres Lambada című számot, amiből 1989-ben 5 milliót adtak el világszerte. A videóban látható két gyerek közül egyik Roberta, a másik Chico, akik nem sokkal a világsiker után önálló zenei karrierbe kezdtek. (Szerencsére nem ártott nekik annyira sokat a showbiz, hogy teljesen bekattanjanak: Chico mára a protestáns egyház papja lett és gitárral hirdeti az igét, Roberta pedig állatorvosként dolgozik Brazíliavárosban. Chicót egy francia tévéstársaság nemrég megtalálta, és forgatott vele.)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Lambada - Varios Bailable - Dj.Jairon.HD



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2015. június 25. Nézettség: 258

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal