Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Pintér Lászlóné Erzsi
 

Rózsalevél-Sárdi János



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2014. augusztus 30. Nézettség: 881

   

Tetszik 1 Safar Bela kedveli
Safar Bela

Videó megjegyzések

csütörtök, 2014. szeptember 11. 11:12
Gyerek voltam,amikor a Kalotaszegi Madonna című filmet láttam a pápa filmszínházban,édesanyám vitt el.Úgy emlékszem egy 1939-es filmfeldolgozás lehetett.Tetszett és azóta a fülemben zeng Sárdi János kiváló színészünk művészi alkotása és nagyszerű egyedülálló tenorja.Úgy emlékszem a női főszereplő,a kalotaszegi madonna,a másik kiváló színésznőnk Tolnai Klári volt.Elpihent a nagyvilág,elpihent a lomb,éjszakára vonult mindenki.Túl a bércen megszólalt egy kolomp,az esti harangszó.Egy magányos vadgalamb éjszakai nászra szólítja gerlicéjét.Hajladozó rózsafán sírja refrén szerinti énekét .Egy rózsalevélről van szó.A szél elsodorja ezt a rózsalevelet,ki tudja hova?Sírva énekli,hogy csak egy sort vigyél a rózsámnak a kedvesemnek üzenetként.A pici szívem vágyát,sóhaját szeretetét vidd el és ha visszajössz,hozd vissza a szerelmem álmát.De lehet az is rózsalevél,hogy sohasem foglak látni többé!
Leszállt a csendes éj,a lelkem messze jár és vágyakozik.Fenn az égen a millió szentjánosbogár világít.A rózsaágon,minden ágon hegedűk szólnak,és ott hallgatja a csendes,halk zenét.A szél fúj,és hajladoztatja a rózsafát és csendesen sír.Következik az újabb refrény:Hej rózsalevél,benned van minden reményem,de talán soha sem látlak többé.
Valahogy úgy emlékszem,a film végére,hogy Tolnai Kári ül a szekéren,ami halad előre,hátratekintve integet kis zsebkendőjével,Sárdi János pedig követi a kocsit,de soha nem éri utol.
csütörtök, 2014. szeptember 11. 18:14
Kedves Árpád !
Köszönöm ,hogy felelevenítetted a régi, szép emlékeidet a fimmel kapcsolatban . Kicsit még én is emlékszem ezekre a dallamokra . A régi filmre már nem annyira ,de Tolnai Klári későbbi csodás szerepeire annál inkább . Jó egy kis nosztalgiázás !
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal