Utolsó megjegyzések

Házi szúnyog csapda
Természet-esen »
Szükséges elemek: 1 csésze víz 1/4 csésze barna cukor 1 gramm élesztő  2 literes palack Útmutató: 1.. Vágjuk le a műanyag palackot a felénél. 2.. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt, öntsük a palack alsó felébe. 3.. Add hozzá az élesztőt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat. 4..
Bárány Sándor
szerda, 2019. június 19. 22:31
2 . De jó! Idén nagyon kell... Kinek van ezzel tapasztalata?
Hortobágyi Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
A Hortobágy Európa legnagyobb szikes pusztája. Itt alapították meg Magyarország első nemzeti parkját 1973-ban, a 81 ezer hektár kiterjedésű Hortobágyi Nemzeti Parkot (HNP). A terület a Világörökség része.
Bárány Sándor
szerda, 2019. június 19. 22:30
1 . Melyik országból jön a legtöbb turista?
Powercanister
Környezetvédelem »
2015 nyarán a pittsburgi INPEX®, The Invention Show-n két aranyérmmel volt dijazva a Powercanistert működtető technológia - Tudomány és Játék kategóriákban - ahol azt értékelték ahogyan két elektród és tiszta viz elektrokémiai reakcióját egy apró elektrónika segitségével sikerült látványosan megcsapolni.
Lázár János
péntek, 2016. június 3. 13:02
1 . Nagyszerü én is kérek egyett illetve vennék majd.
Hajnal Miki
hétfő, 2016. június 6. 00:27
2 . Hajrá!
Természetesen melegíts, ne mikrohullámú sütőben
Természet-esen »
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak. A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.
Gilányi Ottó
szerda, 2013. április 24. 13:35
10 . Kedves László kérlek pontosabban írd le a mérésedet mert így nehéz megállapítani a mérés helyességét, és kérlek ha ennyire benne vagy a témában akkor kuld el azt az ekzakt képletet amivel a lyukakat hangolták.
A mágneses tereknek viszont van egy nagyon jó tulajdonsága -nem állítja meg oket semmi, mindenen áthaladnak- lehet oket befolyásolni de az sokmindentol fugg és az nem irányítás hanem befolyásolás. A processzorban nem mágneses tér keletkezik, hanem az információimpulzusok FESZULTSÉGE változik 2,5GHz sebességgel 0,5és 4,5V kozott (egy proci lyan 50W hot termel a nagy áramok miatt) De ez mind eggyenáram nagyon kis amplitúdóval,ami nem ugyan az mint amikor 700W energiával generálok egy mágneses teret ( nem Volt, hanem Henri meg Tesla) aminek a pólusát cserélgetem 2,4GHZ-vel szóval ez alapveto felfogás beli probléma. Ha pedig már itt vagyunk a frekvenciáknál és annyira belejottél és voltál olyan kedves hogy ajánlatomra elvégezted az én kísérleteimet is szeretnélek megkérni, hogy végezd el ugyanezt a kísérletet a felharmonikusokra való hangolással, mert ugye ott még érhetnek nagy meglepetések.
Mellesleg hogy a mobilfentartók mit vallanak be és hogy a telefonok mukodésitartományát ki hogyan használja ebbe biztonsági okokból nem megyek bele, de a változó mágneses tér sejt roncsoló hatású ugyanúgy mint a rádioaktív sugárzás az azt hiszem nem kovetel diskurzust. Nem gyanusítalak, csak kérlek ne védd oket akiknek vaj van a fején, majd ezt ok maguk is megteszik -ha kell.
Szeretettel: OTi
péntek, 2015. július 3. 09:56
A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz
Természet-esen »
Nyírfanedv - A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz   Hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával. "Édös virics foj a fából, Jere ki rózsám a házból, Én bemennék, de az anyád Tudom, hogy haragszik reám."   /székely népdal/ Nyírfanedv története  A nyírfa nedve évszázadok óta értékes itala az emberiségnek. Már a XIII.
Mereteiné-Matosics Ágnes
szombat, 2015. február 21. 21:32
1 . A nyírfa termése
A hamu 25 féle felhasználása
Természet-esen »
A fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt. A fa elégetésekor keletkező hamu számos értékes ásványi sót tartalmaz. Erősen lúgos kémhatású, pH-értéke 10-13 közé esik. A lúg tisztító hatása a káliumtartalomtól függ, ezért az egyes fafajták hamujából eltérő erősségű lúg keletkezik.
Kocsis Gyula
szombat, 2015. február 21. 12:59
3 . Nagyon jó cikk. Egy-két dolgot biztos kiprobálok.
Hagyma védőoltás helyett!
Természet-esen »
Az ötlet annyira egyszerű és olcsó,hogy semmi akadálya annak,hogy kipróbáljuk odahaza. A következő a leírt krónika. 1919-ben a nagy gripa világjárvány idején ,mint tudjuk 40 millió ember esett áldozatul és voltak családok ahol nem ütötte fel a fejét a kórokozó.
Araczki András
péntek, 2013. április 12. 08:43
2 . Na, akkor az éléskamrából át kell telepíteni a konyhába a kosarat.
Juhász Levente
csütörtök, 2013. április 18. 21:03
3 . A hagymát félbe vágva, vagy karikára szeletelve letakaratlanul nem hagy egy rendes háziasszony.
Miért?
Mert a vágott hagyma az, ami magába szívja a baktériumokat. :)
Kávézacc a háztartásban, a kertben, a szépségápolásban
Természet-esen »
Ha rendszeresen kávézol, eszedbe ne jusson kidobni a szemétbe a kávéfőzés során keletkezett zaccot. Jó lesz az még sok mindenre... Kávézacc a háztartásban Házi súroló, zsíroldó A kávézacc tisztítóereje érdességében és savasságában rejlik, éppen ezért kiváló alternatív súrolószer; zsíros, olajos vagy éppen rozsdás felületek tisztításra tökéletes.
Király Géza
szombat, 2013. április 6. 20:52
4 . Köszi a tájékoztatót nagyon hasznos és király tanácsok és praktikák ráadásul a kidobandó KV-ból.
A szódabikarbóna 47 féle felhasználási módja
Természet-esen »
Az emberiség egyik fő dobása a környezeti szennyezőanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és vízrendszereink vegyi anyagokkal való elárasztása. Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek, a delfinekben pedig triclosan van (rovarirtószer). Egyszerű és nagyszerű tervem tehát, hogy mindenkit biztassak arra, hogy használja a szódabikarbónát az alábbi 47 féle módon.
Kovács Éva
péntek, 2013. április 12. 13:14
2 . ... de ha már ennyire belejöttünk a tisztogatásba gondoljuk meg azt is hogy a mikrohullámú sütö (16.) használata egyáltalán hozzájárul e az egészséges életmódhoz ??
Mereteiné-Matosics Ágnes
vasárnap, 2013. április 14. 08:40
3 . Kedves Éva!
Nyilván nem egészséges, de sokan vannak akik ezt nem így vélik sajnos!
Itt csak a tisztításáról van szó.
Budapest védett és különleges állatai, növényei
Természeti kincsek »
Budapest nyüzsgő betonrengetegében talán nem is gondolnánk mennyi védett növényt és állatot lehet felfedezni. Persze, nem a belvárosban, hanem a külső területek zöld szigetein vagy a hegyes-dombos budai oldalon kell keresgélni.
Bőhm Éva Irén
vasárnap, 2013. március 31. 23:41
1 . Kedves Ágnes! A bevezető igencsak emlékeztet a Budapest védett szépségei filmünk bevezetőjére. Ami nem véletlen, hiszen annyiszor vetitették a tévék. Van néhány kisebb elírás (pl. csikófarok valójában csikófark), de így is nagyon jónak tartom az írást.
A kapor erős szaga távoltartja a káros rovarokat
Kertészkedés »
A kaprot nem termeljük, mert többnyire magától is megterem. Mégis fontos növénye a magaságynak, mert erős szaga távol tartja a rovarokat. Igénytelen növény, szinte mindenütt megterem; a magját elszórja, és a kert bármely részében - így a magaságy földjében is - kikel.
Farkas-Szmola Ildikó
csütörtök, 2013. március 21. 14:34
1 . A kapor "régies" vetése:

Nagymamám azt mesélte, hogy náluk mindig az ő nagyapja "vetette" a kaprot. Amikor az évben először megzördült az ég (!), kiment a kertbe, belemarkolt a földbe, és azt szórta körös-körül, miközben ezt kiabálta: "KAPROT VETEEK, KAPROT VETEEK"... Annyira bele szokott jönni a Papa, hogy a felesége idővel már utánakiabált: Hagyja mán, annyi kaprom lesz, hogy lépni se lehet majd tüle!