Zöld övezet - Legolvasottabb cikkek

   

Házi szúnyog csapda
Természet-esen »
Szükséges elemek: 1 csésze víz 1/4 csésze barna cukor 1 gramm élesztő  2 literes palack Útmutató: 1.. Vágjuk le a műanyag palackot a felénél. 2.. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt, öntsük a palack alsó felébe. 3.. Add hozzá az élesztőt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat. 4..
Kávézacc a háztartásban, a kertben, a szépségápolásban
Természet-esen »
Ha rendszeresen kávézol, eszedbe ne jusson kidobni a szemétbe a kávéfőzés során keletkezett zaccot. Jó lesz az még sok mindenre... Kávézacc a háztartásban Házi súroló, zsíroldó A kávézacc tisztítóereje érdességében és savasságában rejlik, éppen ezért kiváló alternatív súrolószer; zsíros, olajos vagy éppen rozsdás felületek tisztításra tökéletes.
A koronaalakító metszés általános szabályai
Kertészkedés »
Az alakító metszés általában nagyobb figyelmet és hozzáértést kíván, mint a termőkorú fenntartómetszés, ezért kívánatos betartani az alakítással összefüggő legáltalánosabb szabályszerűségeket. A leghosszabb hajtások mindig a felső rügyekből törnek elő.
Permetezés a biokertben 2.
Kertészkedés » Vegyszerek nélkül
Használjunk növényi és természetes anyagokat a gombák elleni permetezéskor. Talán még korai permetezésről beszélni, de a tél végi metszés elvégzése után lassan a gyümölcsfák és bokrok téli lemosása is elkövetkezik.
Bükki Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Az ország legnagyobb hegyvidéki, erdős nemzeti parkja létrehozásának alapját a névadó hegység földtani viszonyai teremtették meg. A földtörténeti ókor és középkor változatos tengeri üledékeit később több fázisban vulkáni kőzetek törték át, a kiemelkedő hegység szegélyein pedig fiatal üledékek és savanyú vulkanitok rakódtak le.
Kert az erkélyen? Zöldségek az erkélyen is
Kertészkedés »
Nem mindenkinek van meg az a lehetősége, hogy valamilyen méretű művelhető földdarabbal rendelkezik. Ennek ellenére mégis szeretne néha egy-egy saját termésű paradicsomot, paprikát levenni és megenni, valamilyen zöld salátát vagy fűszert felhasználni az étel elkészítéséhez.
Budapest védett és különleges állatai, növényei
Természeti kincsek »
Budapest nyüzsgő betonrengetegében talán nem is gondolnánk mennyi védett növényt és állatot lehet felfedezni. Persze, nem a belvárosban, hanem a külső területek zöld szigetein vagy a hegyes-dombos budai oldalon kell keresgélni.
Magaságy
Kertészkedés »
Rétegek a kerti magas-ágyban. A magas ágyba sok anyagot is rétegezhetünk. Öt réteg szabályait mutatjuk be és ötleteket adunk ahhoz, hogyan érjük el a növények számára legelőnyösebb kompozíciót. A magas-ágyat ősszel vagy tavasszal készítjük el.
Természetesen melegíts, ne mikrohullámú sütőben
Természet-esen »
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak. A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.
Az esőerdők pusztulása
Környezetvédelem »
A trópusi esőerdők az Egyenlítőt övező 10-10 fokos sávban terülnek el. Megtalálhatók Ausztráliában, Afrikában, Ázsiában, Közép- és Dél-Amerikában. Az utóbbi kontinensen az Amazonas-medencében terül el a legnagyobb, "zöld pokol"-nak is nevezett esőerdő, amelynek területe 5 millió négyzetkilométer.

103 cikk | 1 / 11 oldal