Domony-völgyi Lázár-Lovaspark


Domony-völgyi Lázár-Lovaspark

2012. október 15-én a Mamma klub tagjaival kirándultunk a Domony-völgyi Lázár-Lovasparkba.

 

              

Sok szervezést követően és gyors klub-tagok általi egyeztetése után sikerült a kis csapatot egy napos kirándulásra elvinni a Lovasparkba.

            

A Mamma klub tulajdonképpen volt rákos betegek együtt létét és különböző foglalkozásokat jelent. A klubunk nagyon kis pénzből gazdálkodik, tulajdonképpen csak az éves tagdíjból. Most volt olyan lehetőségünk hogy az Önkormányzattól egy kis összeget kaptunk pályázat alapján. Ez a tény ösztönzött arra, hogy valami emlékezetes kirándulást szervezzek.                                  

Nagyon sok jót hallottam a Domony-völgyben lévő Lázár -testvérek által működtetett Lovas-parkról, hogy nagyon kedvesek itt a vendégekkel és sok szép programot biztosítanak.

A kis csapatunk nyugdíjas emberekből áll és tudtam, hogy a nagy mértékű, anyagi vonzatú önrészt nem tudják vállalni.

Megkezdődött a szervezés, többszöri telefon beszélgetés során kialakult, hogy számunkra a legkedvezőbb anyagi lehetőséget biztosítják és akkor a pályázati pénzt is bevetve, nem kell sokat fizetni személyenként.

Elkezdődött a busz igénylés, a tagok telefonon történő megkeresése és egyeztetés, a hozzávetőleges összeg közlése, mivel még ekkor nem tudtam, hogy hány fő fog jönni és mennyiben tudom egyenlően elosztani a pénzt.

10 nap elegendő volt a teljes létszám összeállásához és minden lefixálásához.

Elkezdtem számolgatni, hogy mennyi is az a mennyi!!!!

 

Elérkezett az indulás napja, mivel meghatározott időben kell a busznak visszaindulni, ezért a vidékiek számára összeállítottam a hazafelé induló buszoknak az induló időpontjait is. Boldog voltam, hogy a megbeszélt időre mindenki megérkezett, 2 főre kellett egy kicsit várni, mivel késett a vidéki buszuk, ami az indulás helyére érkezett be. Az idő egy kissé borongós volt, de éppen megfelelő a kirándulásra.

             

Szerintem mindenki nagyon izgatottam várta az indulást, mivel nagyon sok újdonságos program várt ránk. Amikor megérkeztünk gyümölcsös, ágyas pálinkával fogadtak és meleg, friss tepertős pogácsával kínáltak. Aki nem ivott pálinkát az narancs ivólevet, ásványvizet fogyaszthatott.

             

A Lovas-park 9 hektáros területen van. Láthattuk, hogy a Lázár testvérek, nagyon szeretik a szépet, mert gyönyörűen gondozottak itt a parkok, a teljes terület és természet is.

A program szerint legelőször elvittek bennünket a Lázár testvérek múzeumába, világbajnokok termében, ahol a fogathajtás érmei, serlegei, eszközök és még a lovas szekerek is kiállításra kerültek. A Lázár testvérek Vilmos és Zoltán 13 világbajnoki arany érme, a hazai versenyek arany, ezüst, bronz érmei voltak a múzeumi vitrinben elhelyezve. A terem két oldalán volt elhelyezve a testvér párok által díjhajtáshoz, maraton hajtáshoz, és akadályhajtáshoz használt kocsik.

                                        

Utána megnézhettük a lovas istállókat, a gyönyörű lovakkal. Fantasztikus rend és fegyelem, tisztaság volt itt, látható és érezhető volt, hogy a gondozók is nagyon szeretik az állatokat.

  

Itt 80 fő ló van, akik többségében lipicaiak és a versenyeken, a fogathajtásnál ők vesznek részt.

A Lázár-testvérek a kiöregedett lovaktól nem szabadulnak meg, nekik kedvező életük van továbbra is, és csárdával szembeni domboldalon legelésznek.

 

Az istálló után megnéztük a falusi udvart, nagyon pompásan kialakítva, mindenféle falusi állattal. Racka juh, mangalica, tyúk-udvar, póni-lovak, nyúl, szamár, szarvasmarha, puli kutya, és még sok állatféleség, amit már fel sem tudok sorolni. Itt is nagyon szépen rendezett, virágos volt a falusi udvar.

 

Ezután a társaságot elvitték séta kocsikázni, lovas-szekéren, teljesen körbe vittek bennünket az egész birodalmon.

                                 

 

 

Majd elkezdődött a lovas- bemutató, mely mindenki számára nagy élmény volt.

                                

A műsor végén ostorral bemutatták, hogy egy farönkről, hogyan kell leütni egy üveg bort, és felkértek egy férfit és egy nőt a társaságunkból , hogy ha ezt meg tudják tenni, ajándékba kapják az üveg bort. Az én fiam Attila volt az egyik ügyes vendég, aki ezt megtette és a társaságból az egyik hölgy Heni is sikeres volt és egy-egy üveg borral gazdagodtak.

 

A nagyon jó és kellemes programok után jött a finom ebéd, nagyon kulturált körülmények között.

                               

Az ebéd: juhtúrós, kapros galuska, borjú pörkölttel, savanyúval, majd tejes pite s.barack öntettel. Minden asztalon egy-egy kancsó vörös és fehérbor, rostos üdítő, ásványvíz és szódavíz volt elhelyezve, amit el lehetett fogyasztani. Pillanatok alatt mindenki arca kipirult, mert nagyon ütős volt a bor és milyen jó volt, hogy étkezés közben élő cigányzene szólt, nagyon kedves cigányzenekar közreműködésével. Amikor befejeztük az ebédelést, minden asztalhoz eljöttek a zenészek és kedvenc dalainkat elhúzták, igazán nagyon jó hangulat lett pillanatok alatt. Olyan jó érzés volt, hogy mindenki jól érezte magát, látható volt, hogy mindenki elégedett és boldog.

Ebéd után kiültünk a teraszra és közben nagyon remekül kisütött a napocska és megvártuk a visszaindulás időpontját.

 

Míg várakoztunk újabb csoportok érkeztek, kanadai, kínai, japán csoportok. Nem hiába a szervezés csak úgy lehet, ha a 20 főt eléri a csoport létszám, mert ezalatt nem indítják a programokat. Egyénileg is nagyon érdemes ide eljönni, de előzőleg be kell jelentkezni. Amíg várakoztunk a kellemes napsütésben láttam mindenki nagyon elégedett volt, és örültek , hogy ide is eljutottak, ennyi boldog szempárt régen láttam. Aki csak teheti, ajánlom látogasson ide el, csodás élményben lesz része és ami még nagyon fontos igazi vendégként fogják kényeztetni és az biztos, minden a vendégért van itt.

 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. október 18. Szerkesztette: Juhászné Marika
Nézettség: 3,162 Kategória: blog
Előző cikk: Csak a szél Következő cikk: Elrabolt nyom


   








Megjegyzések

Juhászné Marika
csütörtök, 2012. október 18. 19:05
Henikém valóban nagy élmény volt. Biztos tetszene Bencuskának. Itt még játszórész is ki van alakítva, kalandpark címén, mert olyan játékok vannak elhelyezve, ami nem balesetveszélyesek, de nagyon izgalmasak. Már a levél ment is neked. Puszillak




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: