Az embereknek való megfelelés bálványimádás


Az embereknek való megfelelés bálványimádás

Az embereknek való megfelelés bálványimádás

 "Nem az emberek elfogadását próbálom megnyerni, hanem Istenét. Ha az embereknek való megfelelés lenne a célom, nem lennék Krisztus szolgája" (Galata 1:10, NLT fordítás).

 

Az életben egyetlen személynek kell csak elnyerned a tetszését. Ő a Teremtőd. Csak az Úrnak kell megfelelned, aki téged alkotott, és akinek terve van az életedre.

Ez nagy mértékben leegyszerűsíti az életet. Egyetlen személy elfogadására van szükséged: Istenére.

Jézus így fogalmazta ezt meg a János 5:30-ban: "Nem magamnak próbálok megfelelni, hanem annak próbálok megfelelni, aki elküldött engem" (NCV fordítás). Azt mondta: "Egyetlen személyből álló közönségnek élek."

Talán még sosem ismerted fel, de az embereknek való megfelelés a bálványimádás egy formája. Az első parancsolat a Tízparancsolatból ez: "Ne legyenek rajtam kívül más isteneid." Bármi, amit Isten elé helyezel, istenné válik az életedben. Így lehet egy hajó is isten. A karriered is válhat istenné. Egy barátnő is válhat istenné. A golf is isten lehet. Bármi, ami az első számú helyet foglalja el az életedben és az nem az élő Isten, az isteneddé válik.

A második parancsolat: "Ne készíts bálványokat." Bármi, ami Istent helyettesíti az életedben, az bálvány. A siker lehet bálvány. A pénz lehet bálvány. A szex lehet bálvány. Egy kapcsolat is válhat bálvánnyá. Ha a kapcsolatod a barátnőddel, a feleségeddel, a főnököddel vagy egy barátoddal fontosabb Istennél, akkor az bálvány.

Ha embereknek akarsz tetszeni, akkor megengedted, hogy valami más vegye át az első helyet, mint Isten. Egy csapásra istenné válik az az életedben, mert megengeded, hogy mások véleménye jobban számítson Isten véleményénél.  Amit ők gondolnak jobban számít, mint az, amit Isten gondol rólad. Nem akarod elmondani nekik, hogy keresztény vagy, mert talán kevésbé fognak elfogadni. Például nem akarod, hogy megtudják, hogy gyülekezetbe jársz, mert lehet akkor nem fognak szeretni. Ezen a ponton egy másik isten létezik az életedben. Van egy bálványod.

Egyetlen személynek kell megfelelned. Pál azt mondja Galata 1:10-ben: "Nem az emberek elfogadását próbálom megnyerni, hanem Istenét. Ha az embereknek való megfelelés lenne a célom, nem lennék Krisztus szolgája"(NLT fordítás).

 

Beszéljünk róla:

  • Mit tettél bálvánnyá az életedben?
  • Mit ajánl neked a bálványod, amit Isten nem? Mit ajánl neked Isten, amit a bálványod nem? 

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 18.)


Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. szeptember 25. Szerkesztette: Demeter Sándor
Nézettség: 1,414


   







Tetszik 1 Nagy Piroska kedveli
Nagy Piroska




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: