Az Összetartozás fája jelképesen


Az Összetartozás fája jelképesen

Az Összetartozás fája
Különleges és szimbolikus eseménnyel tette emlékezetessé a Nemzeti Összetartozás Napját a Magyarság Háza

A 100 hazai és külhoni diák által - határokon átívelő - közös alkotást Papp-Váry Borbála vezérigazgató-helyettes, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. képviseletében, valamint a közös alkotásban közreműködő iskolák képviseletében Tar Lóránd Székelyudvarhelyről érkezett iskolaigazgató-helyettes, s a létrehozásában is részt vett két diák leplezték le. 
Az Összetartozás fája közös terv alapján készült, a meghívott határon túli diákok saját otthonaikat, a számukra fontos és szimbolikus helyeket készítették el valósághű kis maketteken, és helyezték el június 3-án délután, illetve az ünnepség előtt az Összetartozás fáján, melynek szimbolikus 7 ága és törzse a szétszakított nemzetrészeket és az anyaországot jelképezi.
A házakat, otthonokat a diákok úgy alkották meg, hogy abban az anyaországi és az egyes határon túli magyarlakta területek jellegzetességei megjelenjenek. Minden ház egy külön világ: tájegység, népviselet, egy-egy miniatűr életkép, ahogy fiataljaink nemzetünk sajátosságait, hagyományait látják. Minden házon egy -egy, a diákok számára fontos, általuk megfogalmazott összetartozás üzenet áll. Az utolsó házikót az átadó ás átvevő képviselői közösen helyezték el az Összetartozás fájára, amely immáron teljes szépségében látható a Magyarság Házában.
Tar Lóránd átadó elmondta, hogyan készült a mű, mit jelentett nekik a közös munka, miközben megfogalmazták az összetartozás mottókat, amelyek a házikókra kerültek. Azokon megfogalmazták, mit is jelent ma számukra a nemzeti együvé tartozás.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. június 4. Szerkesztette: Antal Mária
Nézettség: 874


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: