Masszázs gyermekeknek


Masszázs gyermekeknek

                                                            Baba és gyermek masszázs

 

 

A masszázs az emberiség gyógyító eljárásainak legősibb formája. Fejlődése során sokféle masszázs alakult már ki, és napjainkaban kezdik felfedezni, hogy a gyermekekre is nagyon jó hatással van.

A gyermekeket születésük pillanatától lehet masszírozni. A szülőkkel együtt tartott baba-mama masszázs különleges élményeket, boldog és meghitt pillanatokat okoz a babának és a szülőnek egyaránt. Az érintésnek kiemelkedően fontos szerepe van a kisbabáknál, ezért ha valaki nem biztos a masszázs mozdulatokban, hogy mely területeket mikor és hogyan kell masszírozni, akkor érdemes szakember tanácsát kérni. Nagyon fontos, hogy néhány esetben nem végezhetünk masszázst csecsemőkön, és gyermekeken:

  • lázas állapotokban
  • védőoltást követően 2-3 napig
  • bőrbetegségek, kiütések a test bármely részén
  • közvetlenül étkezés után

Mindezek mellett fontos, hogy a gyermek és a szülő is nyugodt legyen, illetve ne erőltessük rá a gyermekre a masszázst. Olyan esetekben, amikor a gyermeknek egészségügyi okok, például veleszületett rendellenesség, tartós betegség miatt van szüksége masszázsra, mindenképen kérjük szakember segítségét. 

Nem csak a csecsemőkre van jó hatással a masszázs, hanem a nagyobb gyermekekre is. Az óvodáskorú gyermekeknél hihetetlen változásokat lehet elérni. Testi és lelki fejlődésükre is pozitív hatást fejtünk ki.

A masszírozás során a gyermek hamar ellazul,feloldódik. Elősegíti a feszültség levezetését, segíti a stresszoldást. Az óvodai élet megkezdésekor segíti a szülőktől való elválást, segítséget nyújt az érzelmi, akarati élet zavarainak leküzdésében. Jó hatással van a szorongó, nehezen megnyíló gyermekekre. A rendszeressen masszírozott gyermekek nagyobb ellenállást tanúsítanak a betegségekkel szemben, mivel aktiváljuk  a szervezet öngyógyító energiáit. A vérkeringés gyorsításával serkentjük az anyagcserét, ezáltal gyorsabban távoznak a szervezetből a salakanyagok, méreganyagok. Az egész szervezetre jótékony hatással van.

A gyermekek sokkal aktívabbak a tanulás során, mivel a masszázs elősegíti az egészséges idegrendszer fejlődését. Fejleszti a gyermek mentális, és lelki funkcióit. Segít helyreállítani bizonyos leki eredetű problémákat, mint például az ágybavizelést, vagy a sötétségtől való félelmet. Segít feldolgozni az esetleges családi konfliktusokat, fájdalmas emlékeket. Javul az alvás minősége.

Erősiti az izomzatot, és javítja a mozgáskoordinációt. Javul a testtartás, ami különösen fontos azoknál a gyermekeknél,akik hamarosan megkezdik iskolás éveiket. Jó hatással van a már kialakult gerincferdülésre, csökkenti a gerincferdülés okozta fájdalmakat. 

Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk a gyermekekre. Az egészséges életmód nemcsak a rendszeres zöldség és gyümölcs fogyasztásból áll. A WHO kimondja, hogy: Az egészség a testi, lelki, és szociális jólét állapota.

MINDEN GYERMEK EGYSZERI ÉS MEGISMÉTELHETETLEN!

 

 

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. január 27. Szerkesztette: Bognár Hajnalka
Nézettség: 1,583


   







Tetszik 1 és még 1 tag kedveli




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: