Barackmag


Barackmag

 

Gondoljon csak bele, Ön is fogyasztott gyermekkorában, vagy felnőttként is barackmagbelet.

Nos, a rákmegelőzés terén Ön akkor tett jót magával utoljára.

Tisztelt érdeklődő! Ön dönti el, hogy kinek hisz, a gyógyszerlobbynak, vagy a tényeknek.

 Az alábbiakban a sárgabarackmag emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól ejtünk szót. Többek között a legfontosabb amit a sárgabarack magbél tartalmaz, az a  nitrilozid azaz B-17 vitamin. 

 A B-17 vitamin molekulának, a barackmagbélben két természetes megjelenési formája van.
Az egyik  C20H27NO11  a másik   C14H15NO7 A sárgabarack magbél kapható a gyógynövény szaküzletekben, keserű és édes változatban. A keserű sárgabarack magbél B-17 vitamin tartalma magasabb mint az édes magé. 
 Az alábbi ismertetőnkben mi nem arra hivatkozunk, hogy a Hunza királyságban ismeretlen a rákbetegség, mely természetesen igaz. Az is igaz, hogy az észak amerikai indiánok étrendje is sok B-17 vitamint tartalmaz és szinte ismeretlen közöttük a rákbetegség. Mi azt kívánjuk rövid tájékoztatónkban közkincsé tenni, hogy miért van így és mit is tud a B-17 vitamin. Egy szem sárgabarack magbél az édes fajtából 1-5 mg, a keserű magbél 15 - 25 mg nitrilozidot azaz B-17 vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 250 - 300 mg. Amennyiben nem jut a szervezetbe megfelelő mennyiségű B-17 vitamin, úgy hiánya rákbetegséget okozhat. Egy közismert példa a vízben oldódó vitamin hiányára: Egy másik igen fontos vízben oldódó vitamin a C-vitamin, melynek hiánya skorbutot, az immunrendszer gyenge működését eredményezi.

Mint ahogy a C-vitamin a skorbut megelőzésére, úgy a B-17 vitamint a rák megelőzésére alkalmazhatjuk. Az alábbiakban rövid kivonatot közlünk ifj. Ernest T. Krebs tanulmányaiból. "A rákos megbetegedések megelőzéséhez, kiküszöböléséhez szinte nélkülözhetetlen a B-17 vitamin. Ezen vitaminban gazdag étrendhez tartósan igazodó emberek közül senki nem lesz rákos beteg. Mi történik ha valaki magas nitrilozid tartalmú magot, sárgabarackmagot fogyaszt. Hogyan is pusztulnak el a rákos sejtek a nitrilozid azaz a vízben oldódó B-17 vitamintól ?

Hatásmechanizmus:

A B-17 vitamin molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak. Mindenki tudja, hogy a cián erősen mérgező lehet és kellően nagy mennyiségben halálos. Azonban ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál és semmiféle hatással nincs az élő szövetekre. Hasonlatképpen érdemes megemlíteni, hogy a klórgáz szintén halálos, de amikor nátriummal létesít kötést, nátrium-kloridot képezve, egy viszonylag ártalmatlan vegyület jön létre, melyet konyhasóként ismerünk. Az élő szervezetben csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a ciánt a B17 molekulából, ez pedig a bétaglükozidáz néven ismert enzim. Amikor a B-17 vitamin víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ami azt illeti ez a két vegyület együttesen százszor olyan mérgező, mint külön-külön.

Szerencsére a kibontó enzim azaz a bétaglükozidáz sehol nincs jelen veszélyes mennyiségben a testünkben, csak a rákos szövetekben, ahol mindig nagy mennyiségben található meg: szintje a környező normális sejtekben mérhetőhöz képest több mint százszorosát is elérheti. Ennek eredményeképpen a B-17 vitamin a rákos sejtek területén bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon, és sehol máshol! Létezik egy másik fontos enzim is, a rodanéz, melyet ”védelmi enzimként” említünk. Azért nevezzük így, mert képes semlegesíteni a ciánt, azonnal melléktermékké tiocianát molekulává alakítva azt. Ez az enzim mindenütt nagy mennyiségben jelen van, kivéve a rákos sejtek területét, melyeket következés képen nem is védi meg.  További jótékony hatás: A melléktermékek egyenesen jótékony hatással vannak a szervezetre és létfontosságúak az egészség szempontjából. Az emberi szervezetben felszabaduló benzaldehid oxigén jelenlétében benzoesavvá oxidálódik, mely kifejezetten antireumatikus fertőtlenítő tulajdonságú vegyület."
Mint ahogy ezt fent említettük, szervezetünk számára az egészség megőrzéséhez a napi B-17 vitamin szükséglet 250 - 300 mg. Ez a mennyisége kb. 35-40 szem édes, vagy 12 - 15 szem keserű sárgabarackmag elfogyasztásával fedezhető.

További rák megelőzési lehetőség:

A rákos sejtek a lúgos környezetben nem, vagy csak nehezen tudnak szaporodni.

Az emberi szervezet lúgosításával akadályt gördíthetünk a rákos betegségek kialakulásának.

 

Az emberi szervezet sejtjei a 7 - 7,5 ph értékű belső környezetben érzik jól magukat. Gondoljunk csak bele. A magzatvíz a legtöbb esetben szintén 7 - 7,5 ph értékű. Ebben fejlődünk ki, mert a természet így alkotott meg bennünket.

Ha ettől eltérünk, a természet beavatkozik és könyörtelenül kiiktatja azt aki ettől eltér.

 

A szervezet lúgosságának (7 - 7,5 Ph) fenntartásával csökkenthetjük a rákos daganat kialakulásának esélyét.  Ebben segít a 9-es Ph értékű lúgos víz fogyasztása is.

 

Lényeges a magas klorofil tartalmú növények rendszeres fogyasztása.

 

Táplálkozás tanács: Az alábbiak fogyasztása szinte kötelező. 

 

Zöldségnövények: spenót, sóska, brokkoli, uborka, búzafű,  árpafű, zöldpaprika, fejeskáposzta, kelkáposzta, zeller, petrezselyemzöld, zöldhagyma, cukkíni, zöldbab, spárga. Gyümölcsök: áfonya, avokádó, eper, szeder, szőlő, citrom, kiwi. Fűszerek: kakukkfű, fokhagyma, tengeri só, kapor, cury, kömény, gyömbér.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. december 17. Szerkesztette: Georgiu Marianna
Nézettség: 1,121


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: