Aranyfánk burgonyából


Aranyfánk burgonyából

Aranyfánk burgonyából

 

 

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya- 3 dkg élesztő- 1 db tyúkhúsleves kocka- 1 dl te- 1 teáskanál cukor- 50 dkg liszt- bors- olaj a sütéshez
Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. november 6. Szerkesztette: Koronczi József
Nézettség: 1,061


   







Tetszik  

Megjegyzések

Koronczi József
csütörtök, 2012. november 8. 16:58
Sült burgonya sonkával és sajttal


Nagyon finom illatos gyors vacsora recept. Az olvadó sajt és a ropogós sonka teszi különlegessé.
Hozzávalók:1,5 kg burgonya, 15 dkg sonka, 20 dkg sajt, 1 csomó újhagyma, 1 paradicsom, olaj, só, bors, 3 dl joghurt, 2 gerezd foghagyma, 1 csomó metélőhagyma
Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és jó alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. A sonkát és a sajtot kis kockára vágjuk, az hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A paradicsomot is felkockázzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a sonkát a hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a kivájt krumplit is, és összekeverjük a töltelék többi részével.A fél burgonyákat lefektetjük a tepsibe, majd megtöltjük őket a töltelékkel. A tetejére tehetünk egy kevés tejfölt, majd forró sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük. A végén a joghurtot az átnyomott foghagymával összekeverjük, majd belekeverjük az metélőhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.

Kis tálkában kínáljuk a sült burgonya mellé.




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: