ISFp - Dumas, A Közvetítő


ISFp - Dumas, A Közvetítő

Érzékelő-etikai introvertált (irracionális)

Az életben egyetlen szín létezik, ahogy a művész palettáján is, amely az élet értelmét adja. Ez a szín a szerelem színe - Marc Chagall.

Alexandre Dumas, az idösebb – A híres francia író.

1. Barátságos, mindig optimistának és barátságosnak tűnik. Nem erőlteti másokra az akaratát, valódi érzéseit elrejti. Mindig egyformán melegszívű, gondoskodó és mosolygós. Nem szeret kérni, sőt szívességet egyáltalán nem kér, a szükségleteit törekszik saját erőfeszítésén keresztül kielégíteni.

2. Az élet minden aspektusát értékeli a természetet és művészeteket remekül átéli. Az átélt érzelmekre bármikor képes emlékezni és újra átélni őket. Ajvazovszkij a tengeri látképét egy sötét vörös falú szobában festette meg a tengerrel pont ellentétes irányba kinézve az ablakon. Szereti az élvezeteket és tudja, hogy hogyan adja azokat tovább – a szerelem művésze.

3. Figyelmes és előzékeny. Igyekszik mások komfort érzetét nem megsérteni. A nagyon gyors és tudatosan kontrollált érzelmi reakciók célja mások érzelmeinek tesztelése vagy megváltoztatása. Ez számos vicces helyzetet eredményez - amikor a reakciók szemtelenek, akkor azonnal visszaszívja őket. Az állandóan az érzelmi kreativitás állapotában van, keresve azt a leghatékonyabb módszert, amivel a partnerét aktiválhatja. Barátainak és hozzátartozóinak hangulatát különleges hévvel befolyásolja.

4. A békéltető. A veszekedést a “nem”-et mondást és a nem kívánt ismeretséget megszakítani nem szereti – ezért a levakarhatatlan emberek társaságát kerüli. Olyan partnerre van szüksége, aki hasonló körülmények között ugyanúgy nem veszekedős, csak becsapja az ajtót és elmegy. A duálja, Don Quijote, pontosan ezt csinálja. Említésre méltó, hogy Alexander Dumas, (a nagy francia regényíró) a sok sok szeretett nő közül Ida Ferriert választotta, mivel ő hosszabb pórázon tartotta őt, mint a többiek.

5. Kinek mi kell?. Az emberek szükségleteit észreveszi, hogy mi motiválja őket, szereti meggyőzni és a maga oldalára állítani őket. De a duáljára szüksége van ahhoz, hogy tudja, kit kell meggyőznie és miről, mivel a duálja képes az emberek, ötletek és ígéretek potenciális képességeit meglátni

6. Nem szereti, hogy az emberek a létezéséről tudomást szereznek, ha nincs rá szükség. Nem törekszik arra, hogy kitűnjön, mint egy vezető, de arra sem, hogy túlságosan lemaradjon. Nem szeret versenyezni, csak a saját “területén” kezdeményez. Szereti, ha a családi felelősség és kezdeményezés a partneréhez tartozik, még akkor is, ha ő az, aki végül mindent megcsinál. Egy érdekes tény: mielőtt Alexander Dumas Az Apa, a Három muskétást, A Monte Cristo grófját és sok más könyvet el kezdte írni, az ő titkos szerzőpartnere Max megírta azok vázlatait.

7. “Egy fiatal borjút két tehén nevel”. Amikor pocsékul érzi magát, kényszeríti magát, hogy ezt eltemesse, és talpra álljon. Lehangolt lesz, ha nem képes az embereket manipulálni, e kommunikáció nélkül az emberek lényegtelenek számára.

A típus duálja (a pszichológiailag kiegészítő típus): Don Quijote, A Kereső (intuitív-logikai extravertált).


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. március 6. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,344 Kategória: Személyiség » Személyiségtípusok
Előző cikk: ISFj - Dreiser, A Felügyelő Következő cikk: ISTj - Maxim Gorkij, Az Ellenőr


   








Megjegyzések

Nyilas Attila Sándor
hétfő, 2011. október 10. 21:41
Érdekes, van ami stimmel...
Sántha Erika Erzsébet
hétfő, 2013. március 11. 01:54
van valami benne
Bernáth Erzsébet
péntek, 2013. december 13. 01:30
Különleges.... igaz bizonyos szempontból



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: