ENFj - Hamlet, A Mentor


ENFj - Hamlet, A Mentor

Etikai-intuitív extravertált (racionális)

Az érzelem visszafordul önmagába, a gondolat és a cselekedet irányítása nélkül, ez az őrület éltető eleme. –John Sterling.

Hamlet, dán királyfi - William Shakespeare tragédiájának hőse.

1. Lenni vagy nem lenni? Egy komoly ember a globális problémákkal foglalkozik. A világot drámai, sőt tragikus színekben látja. Mindenféle csapásra számít. Beethoven négy hangja – a Sors szimfóniája – úgy hangzik számára, mint az élet témája. A személyes problémákat globális szintre emeli. Ezalatt gyakran arra törekszik, hogy valamit visszaadjon az emberiségnek.

2. A Romantikus. Állandó kétségek és félelmek között él. Néha a körülötte levő embereket ingerlékeny, könnyen indulatba hozható egyéneknek látja. Például bármilyen szükségtelen dolgot húz-halaszt, mivel a világ számára a világ túl dinamikus. Nem tűnik kezdeményezőnek. Az érzéseket a hűvös, józan ész alapú analízis alá rendeli.

3. A Stratéga. Tudja, hogy hogyan ossza be az idejét. Mihelyst gondosan tanulmányozta a helyzetet, és előre felkészítette magát, merészen belevág,. A következő lépéshez mindig megvárja a megfelelő pillanatot és egy eseményre készülve minden lehetséges kimenetelre felkészül, előre számítva és betervezve a problémák elleni lépéseket, majd magabiztosan cselekszik, kockázat vállalás nélkül. Bármi áron a győzelemre törekszik – inkább vereséget szenved, minthogy kompromisszumot kössön. Vészhelyzetben a többszörös biztosítása minden nyom nélkül eltűnik.

4. A jó kontra rossz. Sohasem csinál olyan dolgot, amit ő rossznak gondol és másokban levő rosszal szemben is nagyon intoleráns. Azonban, etikai elvei saját kútfőből erednek, nem törődve a szokásokkal és a tekintéllyel. Gyakran a jó és rosszról alkotott felfogása nagyon eredeti. Minden esetben logikusan használja kitartóan védi őket.

5. Figyelmes az emberekhez. Gyakran imponáló és igényes, szimpatizál velük, a nehéz időkben próbálja segíteni őket. Nem könnyű boldogulni velük, mivel az élethez nehéz szívvel állnak hozzá. Nagy valószínűséggel jó családanyák és családapák. A partnere iránti érzéseit nem igazán materiális gondoskodással fejezi ki, inkább drámai történetekkel és figyelmeztetésekkel felhívva a figyelmet a lehetséges veszélyekre. Az utóbbi minőség a duáljának (Az Ellenőr) is nagyon fontos, aki nem nagyon képes a jövőbeli eseményeket megjósolni. Késő este is hívhatod, és a kérdésedre, hogy “Felébresztettelek?” jókedvűen válaszolja, hogy „Igen”. (A Humanista, aki szintén empatikus képességű, ezt fogja válaszolni "Semmi gond" olyan hangsúllyal, hogy nem érzünk szégyenkezést emiatt).

6. Rutin dolgokban nem esztétikus. Szabályként elmondhatjuk, hogy az apró, de fárasztó rutin dolgokat nem szereti mások jelenlétében csinálni, általánosabban, nem szereti, ha munka közben nézik. Ha megteheti, akkor elküldi a körülötte levő embereket egy-egy feladattal. Nagyon fél attól, hogy a mozdulatai esetlennek, nem esztétikusnak tűnhetnek.

7. "Büszke". Egy olyan jellemvonással rendelkezik, ami látszólag arrogáns. Az embereknek van egy olyan érzésük, hogy szerepet játszik és a saját fontosságát felfújja.

8. Az előadóművész. Nagyszerűen képes utánozni mások hangját, mimikáját, gesztusait, remekül improvizál, a hallgatóság figyelmét teljesen uralja.

9. Nem anyagias. Nem tulajdonít jelentőséget a tárgyak anyagi értékének, nem vonzzák az új, drága tárgyak, autómárkák, ám nagyon jól érzékeli a régi tárgyak értékét, ezért szereti az antikváriumokat. A tárgyak "története" jobban érdekli, mint azok anyagi értéke.

10. Empatikus. Könnyen ráhangolódik érzelmileg a különböző történetekre, ezért gyakran kerüli a szomorú vagy megható filmeket, színházi előadásokat.

A típus duálja (a pszichológiailag kiegészítő típus): Maxim Gorkij (Az Ellenőr) (logikai-érzékelő introvertált)


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. március 6. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 5,530 Kategória: Személyiség » Személyiségtípusok
Előző cikk: Myers–Briggs-típuselmélet Következő cikk: ENFp - Tom Sawyer, a Pszichológus


   







Tetszik 1 és még 1 tag kedveli




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: