Szegény gulyás


Szegény gulyás

Mivel maradékot kidobni nem szoktam így jutott eszembe, hogy összeütök belőle egy szegény gulyást, ezért ennek az ételnek azt a címet is adhattam volna, hogy „A maradék étel dicsérete”. A szokásos gulyás alapanyagoktól eltérően (marha vagy disznó hús) ebben a gulyásban egy megmaradt sült csirke,-kacsa..bármilyen szárnyas mell van beletéve, persze lehet nyers is, ha nagyon kis csoffadt a mellecske ami a csirkén volt, de legjobb a már egyszer szaftosan megsült maradék. 

 

Hozzávalók: 

1 maradék sült-vagy nyers szárnyas mell csonttal együtt kockázva

2 tk köménymag

2-3 babérlevél

1 csapott ek só

1 szelet kockára vágott zellergumó

2 kisebb fehér répa karikázva

2 kisebb sárgarépa karikázva

½ fej kockázott vöröshagyma

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek fűszerpaprika

1-2 ek olaj

3-4 marék házi tészta

 

Egy 3 l-es fazék aljába teszek olajat, majd rádobom a vöröshagymát és üvegesre párolom, amikor ez kész jöhet a hús. Ezt is addig párolom folyamatos kevergéléssel amíg mindenhol fehér nem lesz vagy kérget nem ereszt. A nyers húsnál lányegesebb hogy kérget kapjon, mert így a zamatok a húsban maradnak. Amikor jónak látom már ráteszem az összes zöldséget és fokhagymát a fűszerekkel együtt (ezek a fűszerek nem égnek meg így mehet rá nyugodtan) kivéve a fűszerpaprikát.

 

A zöldséges húsos alapot tartalékon fedő alatt sűrűn megkeverve addig párolom, amíg levet nem ereszt, ekkor jöhet a fűszerpaprika amivel kicsit összepirítom, végül annyi vízzel öntöm fel, ami éppen hogy csak ellepi. Így rotyogtatom kb 1 órát. Ennyi idő alatt megfől minden és felöntöm vízzel. Amikor újra felforrt kb három marék házi tésztát szórok bele és megfőzöm.

 

 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. november 8.
Nézettség: 1,563 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Szebeni mazsolás leves Következő cikk: Székely csirkegulyás


   







Tetszik 1 Takács Éva kedveli
Takács Éva

Megjegyzések

Takács Éva
hétfő, 2014. augusztus 11. 15:36
Megfől? ???



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: