Hungarikumok

 

Újkori magyar szövetség


Újkori magyar szövetség

A régi testvérhagyományokra alapozva, a Kurultaj 2008-as törzsi gyűlés iránti rendkívüli érdeklődés láttán, 2008 őszén a törzsi gyűlés szervezőinek kezdeményezésével, százhetven nemzeti érzelmű civil szervezet és munkacsoport képviselői Börzsönyben megfogalmazták azt a 21 pontot, mely később alapjául szolgálhatott egy, a határokon is átnyúló pártok fölötti új szövetség, a Magyarok Szövetsége létrehozásának. E szövetség kitűzött célja lett az alulról építkező szerves magyar társadalom újbóli létrehozása.

A Magyarok Szövetsége zászlóbontó nagygyűlését 2009. március 21-én, a tavasz első napján tartotta a Hősök terén.

A Szövetség települési csoportjai azóta is folyamatosan szerveznek különböző rendezvényeket Magyarország egész területén: ez másfél év alatt kb. 3200 rendezvényt jelentett. De mindennek betetőzése a Szövetség által Bösztörpusztán évente megszervezett Országos Gyűlés és Vásár (2009. augusztus 21-23., 2010. augusztus 13-15., 2011. augusztus 12-14.). Minden alkalommal közel negyedmillió ember látogatott el a rendezvényre, és több ezer fellépővel, programmal, az ország legnagyobb szabadtéri rendezvényévé vált ez az alföldi esemény. És mindez erős társadalmi összefogás által, mivel például több mint hétezer ember tevékeny munkájának köszönhetően épülhetett fel három napra egy teljes város a kiskunsági puszta közepén.

A Szövetség e rendezvényeinek mindenkori célja, hogy egybegyűjtse a pártoskodás nélkül nemzetben gondolkodó magyar közösségeket és elegendő erőt és hitet adjon a résztvevőknek a további tervek megvalósításához. A jószándékú magyar emberek találkozásával hozzá szeretne járulni ahhoz, hogy az egyének megérezzék a közösségalkotás és a mindennapi kapcsolati tőke fontosságát.

Új és példanélküli kezdeményezések, amikről fennebb szóltunk, melyekkel nehézségek és buktatók járnak együtt. Jövőbe nem láthatunk, de mindannyiunk közösségi felelőssége őrzőként vigyázni a strázsán, hogy minden magyar szövetség megmaradhasson mindig is igaz magyar emberek igaz szövetségének.

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. április 22. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,891 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Testvérhagyomány válaszúton
Előző cikk: Turáni népek találkozója, ma Következő cikk: A szkíta-magyar erkölcsről


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: