Biszák László


Biszák László

Biszák László Szekszárdon élő festő vagyok, 1959-ben Gyulán születtem.

Rajzzal-festészettel először Gyulán kezdtem foglalkozni Koszta Rozália festőművész bíztatására.

Tanulmányaimat autodidakta módon folytattam.

1989-ben kerültem Szekszárdra, itt megismerkedtem Cseh Gábor festőművésszel. Ő a szárnyai alá vett, komoly segítőm, tanítóm a mai napig is.

Valamikori hobbim mára hivatássá nőtte ki magát, ez tölti ki az életemet.

Az alföld sivár tájai, a szekszárdi dombok, a gemenci erdő fái, árterei mind-mind nagy hatással vannak rám. Munkáim általában ezeket az élményeket, látványt tükrözik.

Festményeimen több stílus és technika fedezhető fel, Nem köteleztem el magam egyetlen irányzat mellett sem. Örömmel próbálok ki mindent, ami számomra új és érdekes, a törölt, fújt, rücskös képektől a domborműves alkotásokig.

A domborműves alkotásokat általában megrendelésre készítem, konkrét személyek testrészeiről, a megrendelő ízlése és kívánsága szerint.

A rücskös alkotások az alapból kiemelkednek, általában homok felhasználásával, de akár emberi hamvakat is lehet alkalmazni. Természetesen a hozzátartozó kérésére, a kegyeleti jogok maximális tiszteletben tartásával. Így a távolban élő rokonok - egy alkotás által - az elhúnyt emlékét még közelebb érezhetik magukhoz és gyászukat akár mindennap kinyilváníthatják anélkül, hogy más hozzátartozót megfosztanának a temetőben való kegyelet gyakorlásától.

Tagja vagyok a Tolna Megyei Bárka Művészeti Szalonnak, rendszeresen részt veszek alkotótáborokban, közös és egyéni kiállításokon.

 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2015. május 28. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,608 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Bíró Sándor Következő cikk: Blaski János

Forrás:
www.tolnaart.hu


   







Tetszik  




Képek


Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: