Baky Péter


Baky Péter

1977-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán.

1980-86 között elsősorban alkalmazott grafikusként dolgozott, 1986-92 között a szekszárdi Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán tanított.

Jelenleg a szekszárdi Művészetek Háza igazgatója, és a ferencvárosi Pincegaléria művészeti vezetője.

1979 óta kiállító művész.

Tagja a Magyar Képzőművészek Szövetségének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Magyar Festők Társaságának és a Magyar Vízfestők Társaságának.

Részt vett a szekszárdi II.világháborús emlékmű tervezésében és kivitelezésében, tervei alapján készült a szekszárdi Borkút.

A Pro Urbe Szekszárd 2000 díj kitüntetettje.

"...Tudatosan gondolkodó piktúra, mely minden kitárulkozása mellett és ellenére egy befelé forduló egyéniség meditatív megnyilatkozása. Egyetlen művét sem lehet felszínesen megnézni és továbblépni. Visszarántja tekintetünket ez a különös világ, és magyarázatot követel önmagunktól - magunknak. Nem adja könnyen magát, gondolkodásra késztet, szellemi működést indukál. A legmagasabb emberi tevékenységre ösztönöz.Eszközei szikárak és halkak.

Ezt a szerénységet csak az engedheti meg magának, aki bravúros technikai tudással brillirozni képes, emellett eléggé bölcs ahhoz, hogy ne éljen vissza képességeivel, hanem gáláns gesztussal ajánlja fel: ime gyönyörködjetek és gondolkozzatok."

Fekete Tamás


Szerkesztés dátuma: péntek, 2015. április 24. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,714 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Baky Győző Következő cikk: Balázs Andor Gábor

Forrás:
www.tolnaart.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: