Pálfi Nóra


Pálfi Nóra

1979. március 7-én született Szekszárdon. Általános iskolai tanulmányait humán, középiskolai tanulmányait pedig német specializációs irányvonalon töltötte, mindig kiváló eredménnyel. Tette mindezt különösebb nehézség nélkül, emellett pedig szerteágazó érdeklődést mutatott minden típusú szakkör iránt, legyen az akár színjátszás, versmondás, elsősegélynyújtás, ritmikus sportgimnasztika, rajzszakkör, zongoraleckék, de szóba jöhetett matematika vagy biológia verseny is, valamint hosszú évek - keménynek nem mondható - munkája az általános, majd középiskolai énekkarban. Az élet minden területén igyekezett magát kipróbálni, kreativitása mindig is vonzotta a képzomuvészet felé; talán így történhetett, hogy iskolaszerű képzőmuvészeti tanulmányokat soha nem folytatott, s továbbtanulása során is a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemet választotta.

Korai alkotásai közé azok az - inkább eszmei, mint művészi értékű – rajzok tartoznak, melyeket rajzórákon sutább kézügyességu barátai számára-helyett készített.

Az egyetemi évei alatt ismerkedett meg közelebbrol a festoecset és a pasztellkréta rejtelmeivel. Első komoly, egyedi stílusjegyeket mutató munkái magánéleti válságai alatt születtek: komor, kétségbeejtően depressziós képeibol szívesen ajándékozott barátainak, családjának. Festményei magukon hordozzák nemcsak alkotójának pillanatnyi hangulatát, hanem bizonyos tipikus személyiségjegyeit is: lendületes, szenvedélyes vonalak kuszálódnak kibogozhatatlanul, de határozott formákba a vásznon. Különleges hatást ad a képeknek, hogy a fomotívum ugyan elso látásra felismerhető, de a kitartó szemlélő újabb és újabb asszociációkhoz juthat el.

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2014. március 9. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,607 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Pálfi Gyula Következő cikk: Pálfy István

Forrás:
festomuvesz.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: