Balázs Mária


Balázs Mária

/Tőzsérné/ Balázs Mária

A művész magáról:

1954-ben születtem. Eredeti foglalkozásom építész technikus. Salgótarjánban élek családommal, férjemmel és két fiammal. A rajzolás, festés, kreativitás mindig közel állt hozzám. Fiatal koromban rendszeresen részt vettem rajzszakkörökön és művésztelepeken. Nagyon sokat köszönhetek egykori rajztanáraimnak: Petre Évának, Sík Istvánnak. Felnőtt koromban Iványi Ödön festőművésznek, akinek a szakkörére évekig jártam, valamint Czinke Ferenc, Bálványos Huba grafikus ill. festőművészeknek, és id.Szabó István Kossuth-díjas szobrászművésznek, akinek a segítségével betekintést nyerhettem a szobrászatba, fafaragásba.

Felnőtt koromban sokáig nem festettem, hosszú szünet után kezdtem újra. Eleinte magam örömére, majd családom és ismerőseim unszolására mutattam be festményeimet először kiállításon. Azóta több közös és önálló kiállításon vettem részt Salgótarjánban, Szécsényben, Bátonyterenyén, Hévízen, Komáromban, Kazáron, valamint a közeli településeken.

2002-től tagja vagyok Salgótarjánban a Balassi Bálint Asztaltársaságnak.

2005 és 2006-ban részt vettem a Nógrád Megyei Őszi tárlaton.

2006 októberében csatlakoztam Bátonyterenyén az Art 11 alkotócsoporthoz.

2007-től tagja vagyok az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak (OKIT).

A rajznak és festészetnek szinte minden technikáját kipróbáltam, de az olajfestés áll legközelebb hozzám. Előadásmódomban a természet és az emberek realista ábrázolására törekszem.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. augusztus 25.
Nézettség: 1,331 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Balázs József Következő cikk: Balázs Péter


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: